spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Evenimente culturale excepţionale în perioada sărbătorilor de iarnă, la Catedrala Evanghelică din Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Datorită faptului că după aproximativ 5 ani, catedrala luterană Sfânta Maria din Piaţa Huet este redeschisă în întregime, restaurată şi reabilitată, Parohia Evanghelică C.A. Sibiu îşi propune să ofere publicului posibilitatea de a se bucura de evenimente culturale excepţionale în perioada sărbătorilor de iarnă. Evenimentele fac parte din proiectul Concerte cu Handel şi Faure, proiect cofinanţat de Primăria Municipiului Sibiu, fiind organizate de Corul Bach în colaborare cu un ansamblu muzical al Filarmonicii de Stat Sibiu.

În data de 20 noiembrie 2022, începând cu ora 18:00, publicul a fost invitat să audieze „Requiem” de Gabriel Faure, lucrare prezentată într-o versiune camerală bazată pe primele sale versiuni.

În data de 18 decembrie 2022, în cea de-a patra duminică de Advent, începând cu ora 18:00, va avea loc cel de-al doilea eveniment al proiectului muzical, respectiv tradiţionalul concert de Crăciun al Corului Bach, acompaniat de o orchestră de cameră din cadrul Filarmonicii de Stat Sibiu.

Lucrarea „Messiah” de G.F. Handel este structurată în trei părţi, în prima parte fiind redate profeţiile privind naşterea lui Isus, în timp ce a doua preamăreşte sacrificiul său pentru omenire, iar a treia anunţă triumful Învierii. Ca urmare a tematicii celor trei părţi ale oratoriului, în perioada postului Crăciunului va fi prezentată prima parte a lucrării. Ansamblul va fi completat de solistele Melinda Samson şi Elisa Gunesch, Nicolae Simonov – tenor şi Dan-Cristian Hodrea – bariton.

Biletul de intrare este 20 lei şi poate fi achiziţionat din chioşcul aflat în Ferula Catedralei Luterane din Piaţa Huet. Copii sub 6 ani au gratuitate.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri