spot_img
12.3 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
spot_img

Cum au apărut sloturile. O scurtă istorie a celui mai popular joc de noroc

Știri din Județ

Istoria sloturilor este relativ recentă, cu primele mașini de acest tip datând de la sfârșitul secolului al XIX-lea. Sloturile au evoluat enorm de la primele mașini mecanice până la sloturile online din ziua de azi, precum Shining Crown Unibet. Să descoperim câteva momente importante din istoria acestui joc apreciat de milioane de persoane din toată lumea!

1891

A fost creată prima mașină de sloturi de către firma Sittman and Pitt din New York. Aceasta avea cinci role și 50 de cărți de joc, devenind rapid populară în baruri. Jucătorul introducea o monedă de 5 cenți și acționa un levier. Atunci când cărțile se aranjau într-o combinație de poker precum chinta sau careul, jucătorul câștiga și primea bani (de la bar, nu direct din mașină).

1887-1895

Undeva în această perioadă a fost creată prima mașină de sloturi adevărată, de către Charles Augustus Fey. Spre deosebire de predecesoarea sa, mașina lui Fey putea face plăți în mod automat și în loc de cărți de joc avea cinci simboluri: inimă, romb, pică, potcoava de cal și liberty bell, care dădea și numele mașinii. Cel mai mare câștig era obținut în urma combinației de trei simboluri liberty bell. Mașina a fost rapid copiată de alții deoarece Fey nu și-a patentat invenția.

1902-1908

Mașinile de sloturi au fost interzise, dar Liberty Bell a continuat să fie fabricată. Deoarece oferirea directă a unor premii în bani era prea riscantă, s-a trecut la simboluri inspirate de fructe, iar premiile au fost plătite sub formă de dulciuri și gumă de mestecat cu aromă de fructe. Tot în această perioadă, Herbert Mills din Chicago a început să producă mașina de sloturi numită Operator Bell. Simbolul BAR, folosit și în ziua de astăzi, vine de la logo-ul companiei Bell-Fruit.

1964

Apare prima mașină de sloturi electromecanică, numită Money Honey. Rolele erau operate 100% electric, dar în continuare utilizatorul trebuia să acționeze un levier. O altă noutate este plata automată a până la 500 de monede. Acest tip de mașină a devenit tot mai popular și în cele din urmă s-a renunțat cu totul la levier, o reminiscență a erei sloturilor mecanice.

1976-1978

În 1976 a fost lansat primul slot video, produs de compania Fortune Coin din Las Vegas. Jocul utiliza un ecran de televizor Sony de 19 inci și a fost utilizat prima dată la Hotelul Hilton din Las Vegas. Au urmat câteva modificări cu rolul de a preveni tentativele de fraudă, după care jocul a fost aprobat de Comisia de Jocuri a Statului Nevada.

1996

Apare jocul de sloturi „Reel ‘Em”, a cărui noutate era runda de bonus – atunci când se declanșa bonusul, apărea un ecran complet diferit, iar jucătorul putea obține câștiguri suplimentare. În această perioadă, popularitatea sloturilor a crescut exponențial, iar aproximativ 70% din veniturile cazinourilor proveneau de la sloturi.

Un alt moment important din 1996 a fost introducerea primului joc de sloturi online de către InterCasino. Jocul conținea de fapt 18 jocuri diferite și a fost scânteia care a aprins focul, piața de astăzi a sloturilor fiind mai animată ca oricând.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș