spot_img
8.1 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Prima lucrare de artă stradală inaugurată la Sibiu, în incinta Consulatului Germaniei

Știri din Județ

Publicitate

Pentru prima dată, Consulatul Republicii Federale Germania la Sibiu a inaugurat miercuri, în incintă, o lucrare de artă stradală, semnată de artistul local Claudiu Peţa, cu prilejul sărbătoririi a trei decenii de prietenie şi parteneriat româno-german în Europa.

„V-am promis inaugurarea unei lucrări de artă stradală în prezenţa artistului. Aici este (lucrarea n.r.) şi aici este artistul. Un călduros bine ai venit, Claudiu Peţa!”, a spus în momentul inaugurării, consulul Germaniei la Sibiu, Kerstin Ursula Jahn.

Artistul Claudiu Peţa a afirmat că este un „act de curaj” ca un consulat să aibă în curte, pe propria clădire, o lucrare de artă stradală.

„Sunt de-a dreptul onorat că am fost invitat să execut această lucrare (…) mă bucur enorm că am reuşit să duc la îndeplinire dorinţa doamnei consul şi a transmite emoţia celor 30 de ani de prietenie şi parteneriat, sărbătoriţi anul acesta, de ambele ţări”, a declarat autorul lucrării, Claudia Peţa.

Lucrarea de la consulatul german prezintă doi tineri care se ţin de mână, o fată şi un băiat, în mijlocul unor cercuri în culorile României şi ale Germaniei.

Sibiul este locul unde arta stradală este prezentă atât în zona centrală, cât şi în cartiere. Dacă pe zidul Teatrului Naţional „Radu Stanca” din Sibiu, cunoscutul artist Dan Perjovschi este prezent cu lucrări mereu actualizate, în cartiere, pe clădiri publice şi private există alte picturi realizate în ultimii ani, în timpul unui festival de artă stradală, cofinanţat de administraţia locală şi la care participă anual, artişti români şi străini.

Sursa: Agerpres.ro

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?