spot_img
10.2 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

Eveniment dedicat celebrării a 180 de ani de la nașterea lui Ilarie Mitrea, la Rășinari

Știri din Județ

Publicitate

Cu ocazia celebrării a 180 de ani de la nașterea medicului și naturalismului rașinărean, Ilarie Mitrea, Școala Gimnazială “Octavian Goga” din Rășinari a organizat un eveniment special.

Elevii au pregătit momente artistice, dar și desene care să ilustreze piese de mobilier/obiect de interior țărănesc, peisaje memorabile din Rășinari și împrejurimi, pictori consacrați, Casa memorială Ilarie Mitrea, Emil Cioran și Octavian Goga.

Sărbătorirea a 180 de ani de la nașterea lui Ilarie Mitrea, manifestare realizată de Școala gimnazială ,,O. Goga,, Rășinari în cadrul proiectelor GENERAȚII …DE ROUĂ în Rășinari și ,,RĂȘINARIUL LUI OCTAVIAN GOGA, EMIL CIORAN, ILARIE MITREA ȘI ANDREI ȘAGUNA”, proiect implementat de Primăria comunei Rășinari și cofinanțat de Consiliul Județean Sibiu în cadrul Agendei Culturale 2022.

Cine a fost Ilarie Mitrea?

A plecat din Rășinarii Sibiului dintr-o modestă familie a unui oier și a studiat pe rând la Sibiu, la Cluj și la Viena. A fost medic militar în armata austriacă, apoi în aceeași calitate de medic militar a însoțit corpul expediționar condus de efemerul împărat Maximilian în nefericita aventură a acestuia în Mexic. După executarea lui Maximilian a rămas un timp ca medic în serviciul republicii mexicane condusă de Benito Juarez

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda