spot_img
10.9 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Povești în sezătoare – manifestare cultural-artistică organizată de Colegiul Economic “George Barițiu” din Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Și în acest an, Crăciunul, a fost sărbătorit așa cum se cuvine de elevii Colegiului Economic “George Barițiu” Sibiu cărora li s-a alăturat mulți alți elevi de la Școala Gimnazială nr.2, Școala gimnazială Nr.8, Colegiul Național Gh. Lazăr, Colegiul Național Octavian Goga, Colegiul Agricol D.P. Barcianu și Școala Gimnazială Nr. 2 din Rășinari.


Cu toții s-au străduit ca prin momentele pe care le-au pregătit să aducă înaintea celor care au fost prezenți în sala festivă a Bibliotecii Județene, ASTRA, Sibiu, în data de 14. Decembrie 2022,magia sărbătorilor de iarnă.

Manifestarea cultural-artistică a fost structurată după modelul povestiri în ramă. Rama a fost reprezentată de șezătoarea propriu-zisă la care au participat elevii Colegiului Economic George Barițiu din Sibiu, iar inserțiile au fost, de fapt, momentele artistice prezentate de către elevii celorlalte școli participante. Cu toții au transmis un puternic mesaj de a fi mai buni, mai darnici, mai înțelepți, de a iubi tradițiile, obiceiurile din străbuni și portul nostru popular românesc, fără de care am fi mai altfel, mai săraci, așteptând cu inimile curate marea sărbătoare a creștinătății, CRĂCIUNUL.

Este meritul copiilor, dar și al profesorilor care i-au sprijinit pentru reușita acestei frumoase manifestări: Raluca Erhu-Roșiuța de la Școala Gimnazială Nr. 2, Rășinari, instructorul – coordonator al Ansamblului Călușarii din Rășinari, Aurica Țichindelean, Diana Popa și Carmen Pușcaș de la Colegiul Agricol D.P.Barcianu, Camelia Galaftion și Vlăduț Ilie de la Colegiul Național Octavian Goga, Melina Popa de la Colegiul Național Gh. Lazăr, Delia Cobușteanu și Leontina Popa de la Școala Gimnazială Nr.8, Sibiu, Cosmina Hurbean de la Școala Gimnazială Nr.2, Sibiu, Ioana Matiu, Livia Oltean, Elena Popa, Corina Turcu și Cristina Vilhelem de la Colegiul Economic George Barițiu, Sibiu, acestea din urmă fiind și coordonatoarele proiectului județean, intitulat Istorie, tradiții și obiceiuri românești, înscris în calendarul CAEJ.

Povestea de Crăciun, nașterea lui Hristos, Magia Crăciunului s-au dovedit minunate întreceri de interpretare ale copiilor din care n-au lipsit colindele, poezia, dansurile tradiționale românești, strigăturile, proverbele, zicătorile, ghicitorile, toate la un loc exprimând bucuria întâmpinării marii sărbători a NAȘTERII MÂNTUITORULUI.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda