spot_img
10.1 C
Sibiu
sâmbătă, 18 mai, 2024
spot_img

Macaveiu: 97 de firme au depus proiecte pentru accesarea fondurilor de 150 de milioane de euro puse la dispoziție de Ministerul Economiei (CP)

Știri din Județ

Publicitate

Organizația Județeană PSD Sibiu a transmis următorul comunicat de presă:

Publicitate

Mihai Macaveiu, secretar de stat în Ministerul Economiei: 97 de firme au depus proiecte pentru accesarea fondurilor de 150 de milioane de euro puse la dispoziție de Ministerul Economiei

Săptămâna trecută, s-a încheiat apelul de depunere a cererilor privind acordurile de finanțare pentru investițiile din industria prelucrătoare. 97 de dosare au fost depuse la Ministerul Economiei pentru accesarea acestui program, gândit pentru ca industria să poată depăși provocările aduse de crizele suprapuse care au afectat economia națională și europeană. 

“Investițiile în economie ne asigură un viitor sustenabil, previzibil și, totodată, aduc creșterea nivelului de trai în comunitățile defavorizate. De altfel, multe dintre proiectele depuse se referă la investiții concrete în astfel de zone. Vorbim de mii de locuri noi de muncă ce sunt create, aceasta fiind, de altfel, o condiție de eligibilitate pentru această schemă de ajutor de stat”, a declarat Mihai Macaveiu, secretar de stat în Ministerul Economiei și președintele PSD Mediaș. 

Din analiza preliminară deja realizată, la nivelul Ministerului Economiei, în cadrul acestei sesiuni, a fost solicitat ajutor de stat în valoare de peste 600 de milioane de euro. Dosarele care au fost depuse vor fi verificate pe baza criteriilor de eligibilitate și a condițiilor impuse de HG nr.959/2022 și a ghidului solicitantului. 

Schema de ajutor de stat se va aplica în baza acordurilor de finanțare emise de Ministerul Economiei,până la data de 31 decembrie 2023, iar plata ajutorului de stat se efectuează în perioada 2022-2027.

 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Urs semnalat în localitatea sibiană Avrig

Copaci doborâți de vânt la Sibiu