spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

S-a scos la licitație construcția pistei de biciclete dintre Șelimbăr și Pădurea Șopa

Știri din Județ

Publicitate

A fost publicat pe site-ul SEAP anunțul de licitație pentru construcția pistei de biciclete ce va face legătura dintre Șelimbăr și Pădurea Șopa, potrivit unui anunț făcut de reprezentații primăriei comunei Selimbar pe pagina de Facebook.


Pista în lungime de 1,7 kilometri ar urma să coste aproximativ 2,138 de milioane de lei, în funcție de propunerile constructorilor.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 4 ianuarie 2023, ora 15, se precizează pe Licitatiapublica.ro.
Pista de biciclete va avea o lățime de 2,50 m, cu doua sensuri de mers și va fi delimitată pe ambele părți de bordură mică și o zona de siguranță / spațiu verde de 0,50 m, care delimitează pista de carosabil.

Zona de siguranță/ spațiul verde va fi delimitată de zona carosabilului prin bordură prefabricată din beton 10x15x50 cm, cu garda de 5 cm. Delimitarea sensurilor de mers ale pistei de biciclete se va face cu marcaj longitudinal discontinuu, se arată în documentație.

Pista de biciclete este împărțită în două tronsoane: Primul tronson cu o lungime de 1.606 m, care se suprapune pe drumul existent, iar al doilea tronson, cu lungime de 132 m, care se află în afara drumului existent.

Lungimea totală a pistei va fi de 1.738 de metri, iar suprafața totală va fi de 4.389 de metri pătrați, cu o lățime de 2,5 metri și o zonă verde, zonă de protecție, de 796 de metri pătrați.
”În vederea creșterii standardelor de viață, pista de biciclete va oferi locuitorilor o alternativă de petrecere a timpului liber de calitate și va sprijini și creșterea economică a comunei ca urmare a creșterii fluxului de turiști în zonă”, se precizează în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre, votat de consilierii locali.


Acum există în Pădurea Șopa 11 kilometri de pistă pentru biciclete.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri