19.1 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Echipa ADI ECO Sibiu vă urează Sărbători fericite și un An nou mai bun

Știri din Județ

ADI ECO Sibiu a transmis cu ocazia sărbătorilor de iarnă următorul mesaj:

Sărbători fericite și sustenabile

Crăciunul este despre familie și despre iubire. Dacă  oamenii sunt fericiți, sărbătorile vor fi minunate, pline de veselie și bucurii.

Așadar, înconjurați-vă de oamenii dragi, gătiți mâncare favorită, ascultați muzică de Crăciun și gândiți pozitivdeoarece, stă în puterea noastră să vizualizăm un viitor mai bun, o planetă mai curată și  mai bogată în resurse. 

De Crăciun atenția tuturor se îndreaptă către cutiile si pungile frumoase de cadouri. Ne gândim însă câtă risipă se produce cu hârtia, fundițele și plasticul pe care acestea le conțin?  

Toate ambalajele au impact asupra mediului înconjurător și dacă nu sunt colectate separat corect vor ajunge să polueze anii de zile.

Moș Crăciun, un ambasador convins al planetei va alege pentru cei mici cadouri care nu implică baterii sau curent electric: seturi de construcție, jucării din lemn, cărții de desenat, puzzle sau dulciuri făcute în casă, în locul pungilor de cadouri folosește ambalaje realizate din materiale reciclabile sau în cutii, care pot fi folosite ulterior în casă.

Pentru că vrea să fie prieten cu natura, Moș Crăciun se gândește să îi bucure pe cei dragi nouă alegând cadourile  din materiale naturale precum in, bumbac sau lemn. Dar, în același timp ne recomandă să oferim cadouri care nu trebuie ambalate –  experiențe inedite:  bilete la teatru, la film, la un concert mult așteptat sau o rezervare la restaurantul preferat.

Orice variantă de cadou am alege, ar fi bine să ne gândim cum să reducem, să refolosim și abia apoi să reciclăm hârtia, plasticul și sticla, pentru că o lume mai bună se construiește în fiecare zi, împreună, nu doar de Crăciun!

E clar pentru noi, dar și pentru majoritatea oamenilor care gândesc ca noi, că fără brad nu este Crăciun, de aceea este bine să alegem un brad în ghiveci, pe care ulterior îl putemplanta undeva. E adevărat că acesta are nevoie de mai multă atenție, trebuie udat zilnic și ținut departe  de surse de căldură, dar salvăm brazii de la tăiere.

În  familie când pregătim masa de Crăciun, dar nu numai, pentru  a evita risipa alimentară ar fi bine să facem cumpărături mai des, dar în cantitate  mai mică, indiferent că sunt sărbători sau nu..

Nu în ultimul rând vrem să vă spunem că Moșul s-a digitalizat și ne dorim pe cât se poate să îndemnăm părinții, dar și copiii, să renunțe la scrisorile clasice și să apeleze la alte metode. Oricum moșul este peste tot și el le aude dorințele. Salvarea copacilor de la tăieri și a țării de la defrișările majore este cel mai important lucru pe care îl facem prin economisirea hârtiei.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr încheie etapa la Miercurea Ciuc