14.1 C
Sibiu
sâmbătă, 03 iunie, 2023

Studiu de caz asupra nivelului de sustenabilitate al orașului Sibiu, realizat de elevi, la Colegiul Național “Octavian Goga”

Știri din Județ

- Advertisement -spot_img

Elevii din cadrul proiectului Erasmus Environmental Education Programme și-au prezentat studiul de caz realizat în Sibiu, prin care au încercat să răspundă la întrebarea dacă Sibiul este un oraș sustenabil. Prezentarea proiectelor elevilor a avut loc în Sala festivă a Colegiului Național “Octavian Goga” Sibiu în data de 21 decembrie 2022, în prezența unui public numeros format din elevi și profesori, potrivit cnogsibiu.ro.

Proiectul Erasmus Environmental Education Programme a lansat elevilor și profesorilor participanți provocarea de a studia problemele de mediu așa cum sunt ele reflectate în comunitățile locale. Membrii echipei de proiect din Colegiul Național „Ocravian Goga” au avut ca punct de pornire Obiectivul de Dezvoltare Durabilă al Națiunilor Unite nr. 11, care se referă la eforturile de a transforma orașele și așezările umane în unele incluzive, sigure, reziliente și durabile.

În cadrul proiectului, elevii Colegiului Național “Octavian Goga” din Sibiu, membri ai echipei EEP, au fost coordonați de d-na prof. Codruța Burlea în activitatea lor de a efectua un studiu de caz asupra aspectelor legate de mediu din orașul Sibiu și împrejurimi. Aceștia au dorit să afle dacă Sibiul poate fi considerat un oraș sustenabil, iar în aces sens au studiat diverse aspecte, cum ar fi:

Elevii au analizat date statistice, au efectuat studii pe teren și au intervievat membri ai comunității locale care au putut contribui cu informații și opinii pertinente la proiectul elevilor.

Prezentările acestora vor fi publicate în format digital în curând și vor fi distribuite și pe site-ul Colegiului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri