17.4 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Întâlnirea Cetelor de Juni din Mărginimea Sibiului, în a patra zi de Crăciun la Săliște

Știri din Județ

„De la Boița pân’ la Jina, din Săliște-n Vaideeni/Mărginenii sunt tot una-n port, cânt și obicei”!

Primăria orașului Săliște și Consiliul Local al orașului Săliște organizează Întâlnirea Cetelor de Juni din Mărginimea Sibiului, în a patra zi de Crăciun, miercuri 28 decembrie 2022, începând cu orele 12.00, în Piața Junilor din Săliște.

Pe 28 decembrie a devenit o tradiție să aibă loc la Sălişte „Întâlnirea Cetelor de Juni din Mărginimea Sibiului”. Juni şi junese din Mărginime și de peste munți, îmbrăcaţi în costume tradiţionale cu migală ţesute şi special pregătite pentru această zi de sărbătoare, se întâlnesc la Sălişte în paşi de dans şi acorduri de cântec popular. Peste 12 cete de juni din Săliște, Orlat, Tilișca, Gura Râului, Galeșul de Argeș, Vaideeni, Sadu, Râul Sadului, Miercurea Sibiului, Rășinari, Apoldu de Jos, Jina vor prezenta o adevărată sărbătoare a bucuriei, un deosebit spectacol al portului popular atât de diversificat.

“Vă așteptăm să ne bucurăm împreună de tradițiile portului și jocului popular, în capitala culturală și spirituală a Mărginimii!” – transmit reprezentații Primăriei.

Acțiunea este organizată de Primăria Orașului Săliște și cofinanțată de Consiliul Județean Sibiu prin intermediul Programului Agenda culturală și pentru dezvoltarea comunității 2022.

,,Cu mare bucurie lansez invitația către toți iubitorii și păstrătorii tradițiilor noastre strămoșești, să ni se alăture în 28 decembrie, la Săliște, în hora Unirii, la Întâlnirea Cetelor de Juni din Mărginimea Sibiului, ca să simțim împreună ce înseamnă atât de frumosul sentiment de unitate și apartenență la un popor cu tradiții și moșteniri culturale atât de prețioase!”. (Horațiu-Dumitru Răcuciu – Primarul Orașului Săliște).

Publicitate

2 COMENTARII

  1. jurnalistul ar trebui sa stie ca sarbatoarea Craciunului are doar 3 zile, deci este ridicol sa vorbesti – in titlu chiar- de a 4-a zi de Craciun; ce l-a oprit sa spuna fie „prima zi dupa sarbatoarea Craciunului” sau „a 4-a zi dupa Craciun” (aceasta di urma exprimare fiind oarecum imprecisa) ?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri