spot_img
17.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

SIBIU: Cum a aplanat armata conflictul dintre asociațiile de revoluționari și instituțiile statului

Știri din Județ

Publicitate

După ce zilele trecute două asociații de revoluționari din Sibiu au declarat că vor să boicoteze ceremonialul de depuneri de coroane organizat astăzi, la fața locului lucrurile au fost mult mai liniște. Asociațiile respective au venit cu câteva pancarde cu mesaje pentru autorități și reprezentanții lor au dat declarații presei, înainte de eveniment.

Deși au anunțat că nu vor lăsa instituțiile să depună coroane la monumentul Revoluției 1989 din fața fostei Case de Cultură Sibiu, asociațiile prezente au depus și ele coroane și tot ceremonialul s-a desfășurat în liniște.

VIDEO: Ce vor revoluționarii de la Sibiu

Meritul pentru aplanarea conflictului este al reprezentanților armatei, mai exact lt.col. Marius RALEA, comandantul Comenduirii Garnizoanei Sibiu. În calitatea sa și de șef al ceremonialului organizat, el a discutat cu cei prezenți și la finalul evenimentului a citit un discurs în care a menționat și nemulțumirile asociațiilor, care vor să se facă dreptate după 33 de ani de la Revoluție, a familiilor eroilor, dar a pledat pentru negociere cu instituțiile statului, la deschidere și a instituțiilor către problemele revoluționarilor și familiilor eroilor. Ralea a insistat în decursul său pe nevoia de calm, de credință, onoare și deschidere spre dialog de ambele părți. La finalul ceremonialului, câțiva reprezentanți ai asociațiilor prezente au mers să îi mulțumească reprezentantului armatei pentru gestul său.

FILMUL evenimentului:

GALERIE FOTO:

La depunerea de coroane au participat dintre oficialități prefectul Mircea Crețu, viceprimarul Sibiului, Alexandru Dumbravă și secretarul general al Consiliului Județean Radu Răceu. Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza a ținut o slujbă urmată de un scurt discurs în care a amintit importanța jertfei eroilor de la Revoluție. A fost secondat de părintele protopop Ioan Coșa.

VIDEO: Discursul Mitropolitului Ardealului Laurențiu Streza

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă