1.2 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Scandalul fostei Baze Tursib Sibiu: Mult zgomot pentru nimic

Știri din Județ

Fosta bază Tursib situată pe Calea Dumbrăvii din Sibiu ține în priză politicienii locali de peste un an de zile. La ultima ședință din decembrie, consilierii PNL Sibiu s-au abținut de la vot și au blocat astfel achiziția de către Primăria Sibiu a 2,7 ha din respectivul teren. După aceea a urmat valul de declarații publice din partea FDGR și PNL pe această temă.

La ședința extraordinară de ieri a Consiliului Local Sibiu, a doua din luna aceasta pe ordinea de zi erau doar două proiecte supuse votului la cererea Consiliului Județean Sibiu referitor la Sistemul de Management Integrat al Deșeurilor în județul Sibiu. Cu o seară înainte, însă, liberalii au trimis un proiect de hotărâre referitor la fosta bază Tursib. Înainte de ședință, primarul Astrid Fodor a înaintat și ea două proiecte noi de hotărâre: unul pentru fosta bază Tursib, altul pentru constituirea consorțiului „PRODUAL – Consorțiu pentru învățământ dual”, tot legat de viitorul bazei Tursib.

Ședința s-a ținut online ieri. Deși doar patru proiecte pe ordinea de zi, ședința s-a dovedit cea mai lungă din istoria Consiliului Local Sibiu, cel puțin de când primăria este condusă de FDGR. Se știe că Sibiul este deja celebru în țară pentru ședințele cu 30-40 de proiecte care durează foarte puțin.

Discuții peste o oră pentru două proiecte retrase

La ședința de ieri a fost invitată și președinta Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean. Primele două proiecte pe ordinea de zi, cele referitoare la Sistemul Integrat la Deșeurilor din județ erau propuse la cererea expresă a instituției condusă de aceasta. Dar Primăria Sibiu le-a dat aviz negativ. Primăria a motivat că proiectul respectiv vine în conflict cu propriul proiect al Primăriei Sibiu care are deja componente depuse spre finanțare. Cîmpean a pledat îndelung pentru necesitatea proiectului de la Consiliul Județean. A urmat mai multe replici, inclusiv de la primarul Astrid Fodor care a catalogat proiectul județean ca „penibil” în sensul multor greșeli găsite în acesta de cei din Primărie.

După toate dezbaterile, proiectele au fost retrase de la vot de primar, la cererea Danielei Cîmpean. Speranța celor din Consiliul Județean Sibiu este să mai negocieze pe subiect și să revină apoi cu proiectele la vot.

După contre în comunicate și două proiecte similare s-a aprobat

Liberalii au votat și ei pentru de data aceasta la proiectul privind achiziția a 2,7 ha teren din fost bază Tursib pentru realizarea unui amplu proiect în parteneriat cu Universitatea Lucian Blaga pentru învățământul dual. Timp de o săptămână, de la ultima ședință de consiliu local, PNL și FDGR au ținut-o în contre publice pe subiect. Cu o zi înainte de noua ședință de Consiliu Local, a intervenit pe subiect și rectorul ULBS cu poziția Universității.

La ședința de ieri, liberalii au adus propriul proiect de hotărâre, iar primarul Astrid Fodor, pe al ei. După discuții și noi contre s-a mers pe proiectul primarului Fodor care a fost votat. La fel și cel care prevede constituirea consorțiului PRODUAL care va coordona proiectul.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri