spot_img
9.1 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Sibian reținut după ce a vândut „flori cu fitil” în Piața Cibin. Un copil s-a rănit din cauza lui

Știri din Județ

Publicitate

În cursul zilei de ieri, în cadrul activităților specifice desfășurate în cadrul planului de acțiune „Foc de Artificii”, specialiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase Sibiu au pus în aplicare mandate de percheziție, au depistat în flagrant persoane care comercializau ilegal articole pirotehnice și au reținut o persoană pentru 24 de ore. În total, polițiștii au ridicat peste 130 kg de articole pirotehnice.

Ieri, în jurul orei 13:00, polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au desfășurat activități de verificare în zona Pieței Cibin din municipiul Sibiu, existând suspiciuni rezonabile că înaceastă zonă sunt comercializate articole pirotehnice fără drept de către persoane neautorizate.

În cadrul acțiunii, a fost identificat un bărbat în vârstă de 23 de ani, domiciliat în municipiul Sibiu, care oferea, pe trotuar, dintr-o plasă, spre vânzare articole pirotehnice din categoriile F1, F2 și F3. Polițiștii au procedat la verificarea sediului comercial deținut de către acesta în Piața Cibin, precum și a autoturismului, fiind ridicate 120 kg de articole pirotehnice in categoriile F1, F2 și F3 deținute fără drept.

Având în vedere că bărbatul era cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de vătămare corporală din culpă, după ce la data de 4 decembrie, un minor în vârstă de 13 ani, s-a prezentat la Spitalul Luther prezentând vătămări corporale după ce i-a explodat în mână o petardă, polițiștii au luat măsura reținerii acestuia pentru 24 de ore în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Sibiu.

În dimineața zilei de ieri, polițiștii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sibiu, au efectuat 4 percheziții domiciliare, în municipiul Sibiu, la locuința unui bărbat și la sediile magazinelor deținute de către acesta, bănuit de deținerea și comercializarea, fără drept, de articole pirotehnice. În urma percheziției, au fost descoperite și indisponibilizate 5 de kilograme de materiale pirotehnice, din categoria P1 și F1, pe care acesta le comercializa fără drept.

Sibianul, în vârstă de 40 de ani, este cercetat penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de orice operațiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, comercializarea articolelor pirotehnice din categoriile 1 şi P1 cătrepersoane care nu au împlinit vârsta de 18 ani șicomercializarea către publicul larg a articolelorpirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni, fapte prevăzute și pedepsite de Legea nr.126/1995 R.

În municipiul Mediaș, în parcarea unui hypermarket, polițiștii au surprins în flagrant un bărbat în vârstă de 40 de ani, din Târnava, care oferea spre vânzare articole pirotehnice din categoria F3. În continuarea cercetărilor, la domiciliul acestuia, polițiștii au identificat 7 kg de articole pirotehnice din categoriile F3 și F4, interzise la deținere.

În municipiul Sibiu, în parcarea unui hypermarket, polițiștii au surprins în flagrant un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Poiana Sibiului, care oferea spre vânzare articole pirotehnice din categoria F1 și F2.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…