spot_img
10.1 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

S-a dat startul concursului pentru denumirea celui mai nou parc al Sibiului

Știri din Județ

Publicitate

“Dăm startul concursului pentru denumirea celui mai nou parc al Sibiului! Îi invit pe sibieni să completeze formularul electronic și să ne transmită o propunere de nume, ținând în primul rând cont de locația parcului și de ceea ce acesta oferă. Parcul este situat într-o zonă terasată înaltă, colinară, care oferă o panoramă frumoasă asupra luncii râului Cibin și a munților Cindrel, dar și asupra Aeroportului Sibiului. Din parc, apusurile sunt minunate, mai ales în contextul zonei de belvedere, iar prin amplasarea lui la marginea zonelor locuite, liniștea este surprinzătoare pentru un mediu urban. Sper să avem un număr cât mai mare de propuneri pentru că scopul este acela ca sibienii să simtă că parcul le aparține – pentru ei l-am creat” (Astrid Fodor, primarul municipiului Sibiu)

 

În perioada 9-19 ianuarie se va desfășura această primă etapă a concursului, în care cetățenii cu domiciliul sau reședința în municipiul Sibiu pot propune denumiri. Pot participa persoanele care au vârsta de peste 18 ani. 

 

Pentru a ne transmite propunerea dumneavoastră, vă rugăm să accesați formularul electronic, aici:

 

Pașii următori:

➢ După centralizarea propunerilor de nume, un juriu format din 7 persoane va selecta cele mai reprezentative 5 denumiri. 

➢ În faza a doua a concursului, sibienii vor fi invitați să voteze pentru una dintre cele 5 nume selectate

➢ Cetățenii care au propus primele 3 denumiri clasate în urma votului vor fi premiați de Primăria Sibiu:  

o Locul I: o bicicletă și dreptul de a-și alege un arbore din parc pe care să îl adopte și care să fie identificat printr-o plăcuță cu numele câștigătorului.  

o Locul II: un abonament Sibiu Bike City valabil pentru 6 luni.

o Locul III: un set de materiale vegetale de plantat acasă, conținând un arbore ornamental sau o plantă de interior (la alegere), un mix de 5 plante perene și o cutie cu gazon. 

 

Reamintim că acest parc va include dotări pentru toate vârstele, atât pentru odihnă și relaxare, cât și pentru persoanele care doresc o relaxare activă: spații verzi amenajate cu iarbă, arbori, arbuști și flori, un labirint verde, o zonă de belvedere, o fântână arteziană și un inel de apă amenajat în mijlocul parcului, alei pietonale și alei verzi, un pump track, terenuri de sport și minigolf, o zonă de fitness și workout, două locuri de joacă și o mini-tiroliană.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda