12.9 C
Sibiu
duminică, 04 iunie, 2023

VIDEO: Percheziții la Slimnic și Buia. Lemne găsite fără acte de proveniență

Știri din Județ

- Advertisement -spot_img

Un bărbat în vârstă de 30 de ani, din localitatea Slimnic – județul Sibiu, a fost reținut pentru 24 de ore, din cauza unui dosar ce într-un dosar penal care vizează săvârșirea infracțiunilor de tăiere ilegală de arbori, respectiv furt de material lemnos.

Polițiștii sibieni au efectuat 3 percheziții domiciliare pe raza localităților Slimnic și Buia și au pus în aplicare 5 mandate de aducere.

Din cercetări a reieșit faptul că, în perioada august – octombrie 2022, un bărbat în vârstă de 30 de ani, din Slimnic, s-ar fi deplasat în repetate rânduri în fondul forestier din zona localității de domiciliu, de unde ar fi tăiat ilegal și ar fi sustras material lemnos, în cantitate de 26,04 mc, pe care l-ar fi comercializat ulterior unor consăteni.

Valoarea prejudiciului creat în urma săvârșirii faptelor se ridică la suma de 11.321 de lei, fără TVA.

Ca urmare a administrării probatoriului în cauză, polițiștii au luat măsura reținerii bărbatului în vârstă de 30 de ani pentru 24 de ore. Acesta va fi prezentat unității de parchet competente în vederea aplicării unei măsuri preventive.

Cu ocazia perchezițiilor efectuate au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor 6 motoferăstraie, precum și cantitatea de 6,95 mc material lemnos, lemn de foc.

De asemenea, în urma uneia dintre percheziții, desfășurată la domiciliul unui bărbat în vârstă de 56 de ani, din localitatea Buia, polițiștii au depistat cantitatea de 8,46 mc de cherestea, pentru care bărbatul nu a putut prezenta documente justificative cu privire la proveniență. Astfel, persoana în cauză a fost sancționată contravențional cu amendă în valoare de 4.000 de lei, materialul lemnos fiind confiscat și predat reprezentanților ocolului silvic competent în zonă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri