8.1 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

USR Sibiu: Județul Sibiu va fi primul județ din țară care va avea un sonar performant în dotarea echipelor de căutare și recuperare (C.P)

Știri din Județ

Filiala Județeană USR Sibiu a transmis către mass media următorul comunicat de presă:


Județul Sibiu va fi primul județ din țară care va avea un sonar performant în dotarea echipelor de căutare și recuperare

Recent, un eveniment tragic care a dus la pierderea a două tinere vieți sibiene ne-a plasat în fața unei realități dureroase privind dotările  echipelor de căutare, salvare și recuperare. Este esențial să acordăm atenție și prioritate investițiilor în aceste echipamente, în special în ceea ce privește siguranța salvatorilor care sunt trimiși în misiune.

“În numele consilierilor USR și a sibienilor care au adresat această problemă, am propus astăzi în ședința Consiliului Județean să includem în bugetul pentru acest an și să prioritizăm achiziționarea a cel puțin două echipamente noi de scafandru și un sonar performant pentru identificare, pentru a asigura siguranța salvatorilor și pentru a diminua cât mai mult posibil calvarul prin care trec apropiații victimelor în astfel de situații“, a declarat Ruxandra Cibu Deaconu, președinte USR Sibiu.

Reprezentanții administrației județene ne-au dat asigurări că sunt deja demarate procedurile pentru o astfel de achiziție și că județul Sibiu urmează să fie primul județ din țară care va avea un astfel de echipament în dotarea ISU.

Aceasta este o victorie mică dar însemnată pentru județul nostrum si care reprezintă un pas către normalitatea zilelor noastre.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș