spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Cum apare o hernie de disc?

Știri din Județ

Publicitate

Hernia de disc reprezintă o afecțiune a coloanei vertebrale, care poate apărea în orice loc de-a lungul acesteia. Totuşi, cel mai adesea este întâlnită la nivel lombar sau la nivelul gâtului, cea toracală fiind mai puțin frecventă.


Degenerarea discurilor vertebrale intervine pe măsură ce acestea îmbătrânesc, proces ce favorizează scăderea nivelului de hidratare și le rigidizează. Această îmbătrânire sporește vulnerabilitatea și scade protecţia în fața traumelor. 

Crăpăturile și fisurile pot fi întâlnite mai des la un disc care conține mai puțină cantitate de apă. Trauma constituită prin impact direct asupra coloanei vertebrale poate duce la ruperea sau hernierea discurilor. Practic, statisticile medicală arată ca hernia de disc este asociată direct cu procesul de îmbătrânire a organismului.

Care sunt cauzele herniei cervicale?

Hernia de disc cervicală este cea mai întâlnită cauză în privința durerilor de gât sau a durerilor de brațe. În coloana cervicală se află șase discuri intervertebrale, fiecare fiind situat între vertebrele adiacente pentru a facilita amortizarea corpurilor vertebrale și pentru a ajuta la distribuirea sarcinilor de la nivelul gâtului său deasupra. 

Această formă de hernie de disc este prezentă la un număr considerabil de vârstnici, aceștia fiind cei mai vulnerabili. Afecţiunea este mai frecvent întâlnită în cazul bărbaţilor, dar şi la persoanele a căror activitate presupune efort fizic intens. 

Un disc este compus din 2 componente de bază: inelul fibros și nucleul pulpos. Hernia de disc cervicală apare atunci când un segment al inelului fibros se rupe, iar o parte de la nucleul pulpos se scurge în canal. Aceasta provoacă în cele mai multe cazuri o durere intensă în momentul în care proteinele inflamatorii din nucleul pulpos se scurg din disc pe o rădăcină nervoasă din apropiere.

Care este cel mai bun neurochirurg?

Rezidențiatul din specialitatea de neurochirurgie este unul dintre cele mai greu de obținut în medicină, astfel că acest domeniu atrage cei mai buni candidați care reușesc să absolve școlile medicale acreditate. Prin urmare, majoritatea medicilor care au început programul de rezidențiat în neurochirurgie sunt competitivi, exemplari și mereu în vârful piramidei din cadrul claselor lor. 

Pentru a fi un specialist în această secțiune este nevoie de o rezistență fizică pentru a putea îndura activități solicitante și procedurilor chirurgicale care se pot prelungi până la mai multe ore. Un medic neurochirurg bun este acela care nu se lasă intimidat de neuroanatomia și tulburările sistemului nervos uman, fiind mereu pregătit pentru a determina cauza exactă și a oferi un tratament eficient. 

Un medic neurochirurg bun este unul care investeşte constant timp în specializare şi dezvoltare personală, un bun profesionist, dar înainte de toate un om care ştie să răspundă pacienţilor cu empatie, sfaturi utile şi tratamente personalizate eficiente. 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri