1.2 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

COD PORTOCALIU de viscol puternic în sudul județului Sibiu la altitudini de peste 1800 de metri

Știri din Județ

În intervalul 04.02.2023 ora 20:00 până în 05.02.2023 ora 20:00, meteorologii au emis o avertizare de cod portocaliu care prevede că vor fi intervale cu viscol puternic (rafale de peste 90-100 km/h) și vizibilitate foarte redusă la altitudini de peste 1800 de metri.


ISU SIBIU înștiințat comitetele locale pentru situaţii de urgenţă, dar şi instituțiile cu atribuţii în gestionarea fenomenelor meteorologice prognozate. De asemenea, începând cu ora 20:00 se activează Grupa Operativă, astfel pompierii sibieni sunt pregătiți să intervină în sprijinul comunităților.

În cazul manifestării fenomenelor prognozate, recomandăm:

-Pentru evitarea unor blocaje din cauza condițiilor meteorologice, recomandăm conducătorilor auto care se deplasează în zone montane să se intereseze asupra condițiilor de drum, să aibă mașinile echipate corespunzător pentru zăpadă și să manifeste prudență maximă.

-În situația manifestării vântului puternic, recomandăm populației să rămână în spații închise care le asigură protecția și să evite deplasarea în zone cu copaci, panouri publicitare sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți.

-Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Nu ezitați să apelați numărul unic de urgență 112, dacă identificați o situație care pune în pericol viață unui cetățean, sau chiar a dumneavoastră!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri