spot_img
8.1 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Aerul Sibiului, poluat în aceste zile de peste 4 ori peste limita maximă admisă

Știri din Județ

Publicitate

Odată cu venirea gerului peste Sibiu a crescut alrmant gradul de poluare al aerului. Senzorii instalați de Aer Liber, dar și cei de la cabinetul europarlamentarului Nicu Ștefănuță arată toți un grad ridicat de poluare, mai ales seara și dimineața devreme.

Astfel, azi dimineață la ora 6 senzorii indicau depășiri ale indicelor de poluare PM (particule in suspensie), chiar și de 206 µg/m3 față de maximul admis de 50 µg/m3.

Europarlamentarul Nicu Ștefănuță a sesizat Garda de Mediu Sibiu: „Am trimis o solicitare către Garda de Mediu Sibiu și am cerut clarificări cu privire la această situație. România pierde anual 25.000 de oameni din cauza poluării atmosferice. Asta înseamnă că românii care locuiesc în zone urbane puternic poluate, pierd în medie 4 ani din speranța de viață. Mă voi strădui în continuare să lupt pentru un aer mai curat și să ajut concret la pavarea drumului către o viață mai sănătoasă aici la noi, în Europa.”

Ce a general poluarea?

În ultimele trei zile valul de poluare al aerului de deasupra Sibiului a fost înregistrat de toți senzorii. Cauza este folosirea mijloacelor de încălzire pe timp de iarnă, dar mai ales a celor cu alte materiale decât cele legale. Tot mai des oamenii folosesc la încălzire resturi de plastic, cauciuc și alte materiale care generează poluare.

Un alt factor este generat tot de temperaturile scăzute și presiunea atmosferică. Odată cu scăderea temperaturii, natura nu mai absoarbe le fel dioxidul de carbon și acesta se comasează la sol. 

Cum ne afectează poluarea cu PM2.5 sănătatea?

Potrivit unui studiu realizat de Organizația Mondială a Sănătății (”Analiza datelor privind aspectele legate de sănătate ale poluării aerului”), expunerea pe termen lung la acest tip de particule poate cauza:

– ateroscleroză

– consecințe negative asupra sarcinii

– boli respiratorii

– disfuncții neurologice, precum demența

– afecțiuni cardiovasculare

– creșteri în greutate sau chiar diabet

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda