spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Colonie de lilieci, protejați prin lege, distrusă de o firmă angajată de Direcția Silvică Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Caz incredibil relatat de membrii unei asociații de protecție a animalelor din București. Direcția Silvică Sibiu a contractat o firmă pentru a amenaja o alee tematică prin Pădurea Dumbrava, ce a constat în toaletarea mai multor copaci. Unul dintre acești copaci, găzduia o colonie de lilieci din specia Nyctalus noctula – Liliacul de amurg, specie protejată de lege.

Nici Direcția Silvică, nici firma contractată nu au anunțat pe nimeni de incident și au lăsat liliecii să înghețe în zăpadă. Aceștia erau în perioada de hibernare. Norocul animalelor a fost că un trecător a sesizat problema și a anunțat asociația Wilderness Research and Conservation. Membrii acesteia din Sibiu au fost primii la fața locului, apoi au ajuns și cei din București.

Cei de la asociație au descris incidentul și au prezentat un video cu urmările acestuia și salvarea a 40 de lilieci. „O colonie de lilieci din specia Nyctalus noctula – Liliacul de amurg, specie protejată de lege, a fost distrusă de autoritățile publice în urma unei toaletări a unui stejar într-o porțiune urbană a Parcului Natural Dumbrava Sibiului. Animalele au fost abandonate în ger, unele rănite și colonia a fost distrusă. Am fost înștiințați de către un trecător cu privire la fapte, după ore bune de la efectuarea tăierilor.”

Liliecii au fost tratați și 40 salvați. Aceștia au fost duși apoi la Centrul de Salvare și Reabilitare a Animalelor Sălbatice – Visul Luanei de lângă București cu scopul final de reintroducere în natură.

VIDEO:

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri