18.1 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Masă caldă pentru elevii din Tălmaciu

Știri din Județ

Programul “Masă caldă în școli” a fost implementat și la Tălmaciu (județul Sibiu) din 13 februarie. Primarul orașului, Ioan Oancea și-a dorit ca elevii să beneficieze de o masă caldă, consistentă, nutritivă și sigură, care să le asigure acestora un mediu sănătos de creștere, dezvoltare și învățare.

Primarul orașului Tălmaciu a declarat pentru Ziarul Sibiu Independent că în acest moment, școlile în care se livrează masa caldă sunt Liceul Tehnologic “Johannes Lebel” Tălmaciu, Școala Gimnazială Tălmaciu și Școala Gimnazială Tălmăcel. Prepararea, transportul și servirea mesei este asigurată de Societatea Gastro Sibiu.

De masa caldă beneficiază 330 de elevi, iar de pachet alimentar ce include un sandwich și fruct, 668 de elevi.

La Școala Tălmăcel a fost amenajat în fostul atelier o sală de mese. La școala Generală de pe strada Nicolae Bălcescu servirea mesei se desfășoară momentan, în sala de clasă cu respectarea normelor igienice, în caserole de unică folosință. Dorința mea este să le asigur copiilor un mediu sănătos de creștere, dezvoltare și învățare. ” – a transmis Ioan Oancea.

Primarul Ioan Oancea a menționat, cu privire la costuri că, în momentul de față, se încadrează în sumele alocate de Ministerul Educației.

Și Aura Maria, directorul Liceului Tehnologic “Johannes Lebel” Tălmaciu s-a declarat mulțumită de implementarea acestui program:

“Proiectul „Masă caldă în școli ” a fost demarat și la Tălmaciu! Prima zi s-a desfășurat cu succes, elevii au fost mulțumiți! Sperăm ca acest proiect sa aibă un impact pozitiv asupra calității învățământului! Ii felicit pe toți cei implicați – reprezentanți ai scolii și ai autorităților locale”

Programul „Masa caldă” este unul dintre cele mai bune programe ce au fost implementate în ultimii doi ani în România. În 2022 s-a aplicat un proiect care include 450 de unități de învățământ ce urmează să beneficieze de acest program, din cele peste 17.000 de școli, la nivel național. Programul este finanțat de Guvernul României, prin Ministerul Educației.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri