3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Christine Thellmann, deputat PNL: “Tinerii trebuie să aibă o voce reală în conturarea soluțiilor cu impact asupra viitorului lor și al planetei” (C.P)

Știri din Județ

Christine Thellmann, deputat PNL de Mediaș a transmis către mass media următorul comunicat de presă:


Am susținut în plenul Camerei Deputaților, săptămâna aceasta, comunicarea comună a Comisiei Europene și Înaltului Reprezentant al uniunii pentru afaceri externe și politica de securitate privind “Planul de acțiune pentru tineret în cadrul acțiunii externe a UE 2022-2027” și „Promovarea participării și a capacitării semnificative a tinerilor în acțiunea externă a UE pentru dezvoltare durabilă, egalitate și pace”.

Documentul evidențiază faptul că în actualul context internațional, marcat de provocări multiple, tinerii și copiii sunt cei mai afectați de crizele și instabilitatea generate de conflictele armate, de schimbările climatice, degradarea mediului, etc. Consensul european privind dezvoltare consacră rolul esențial al tinerilor din întreaga lume ca agenți ai schimbării în abordarea noilor provocări globale.

Planul de acțiune pentru tineret în cadrul acțiunii externe a UE se bazează pe 3 piloni de acțiune: implicare, capacitare și conectare. Vor fi consolidate inițiativele în curs, dar vor fi lansate și noi inițiative-cheie.

Proiectul de opinie a fost supus dezbaterii în comisia pentru afaceri europene și a fost adoptat cu unanimitate de voturi.

Îndemn tinerii din România să valorifice oportunitățile oferite de inițiativele europene și să contribuie semnificativ la dezvoltarea viitorului lor în țară și la nivel european.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Zilele Culturale Octavian Goga la Rășinari

Risc de avalanșe în Munții Făgăraș