5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Hermannstädter Zeitung a aniversat 55 de ani în noul format

Știri din Județ

Unul din cele mai vechi ziare de pe teritoriul României de astăzi, Hermannstädter Zeitung a aniversat astăzi la Forumul German din Sibiu 55 de ani de la prima apariție a noii ediții. Inițial ziarul a apărut în 1861 și a fost tipărit 49 de ani. Apoi, după o pauză, în 1968 la 25 februarie ziarul a revăzut lumina tiparului.

La invitația redactorului șef Beatrice Ungar au răspuns astăzi zeci de colaboratori și prieteni ai ziarului. Sala Oglinzilor de la Forumul German din Sibiu s-a dovedit neîncăpătoare. Fie că a fost vorba de primul redactor șef din 1968, ajuns acum la 91 de ani sau de oficialități ca primarul Astrid Fodor, fostul președinte al Consiliului Județean, Martin Bottesch sau consulul Germaniei la Sibiu, Kerstin Ursula Jahn cei prezenți au lăudat rolul săptămânalului de limbă germană pentru comunitatea germană din România și nu numai.

Hermannstadter Zeitung a fost și primul ziar online din România în anul 1996. La ora actuală ziarul apare vinerea în forma tipărită, dar și online. Cititorii acestuia sunt din toată România, dar și din străinătate.

Într-un spirit vesel, Beatrice Ungar a povestit pe scurt istoricul ziarului, acompaniată de fotografii prezentate celor prezenți pe un ecran. A amintit cum comuniștii au schimbat numele ziarului și cum vechiul nume a fost repus în 26 decembrie 1989, a doua zi după Crăciun, într-o ediție specială. Un loc aparte a fost destinat fotografului Fred Nuss, care s-a stins din viață. În memoria sa, auditoriul a ținut un moment de reculegere.

Reprezentantul Bisericii Evanghelice din Sibiu a mustrat ușor în discursul său lipsa unei mai mari prezențe a bisericii în paginile ziarului.

GALERIE FOTO:

VIDEO: Redactorul șef actual, Beatrice Ungar prezintă istoria Hermannstadter Zeitung

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri