spot_img
8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

EDITORIAL: Casa blestemată sau indolența autorităților?

Știri din Județ

Publicitate

În ultimii ani, două persoane au murit ucise în casa de pe strada Magherul colț cu Constituției, de lângă fostul Palatul Copiilor din Sibiu. Unii spun că este vreun blestem, în realitate, însă, sunt cu totul alte interese comerciale, păsuite de autorități.

Casa unde au murit doi oameni ai străzi este cunoscută ca un loc folosit des de aceștia. Acum ceva timp a și ars o parte și a luat cu ea un alt om al străzii. Corpul din față al casei, renovat, întreținut, aparține unui om de afaceri italian. Dar restul corpurilor din spate, aflate în ruină și care au facilitat prezența oamenilor străzii, sunt deținute de un potent om de afaceri sibian. De altfel și terenul viran din dreptul casei, care mai demult avea pe el o locuință, acum dispărută, este al aceluiași om de afaceri. Acesta dorea de mulți ani să pună mâna prin orice mijloace pe întreaga construcție. Și, probabil, pe tehnica deja cunoscută la Sibiu, să lase clădirea să se distrugă în timp. Apoi să ridice aici un hotel.

După incendiul care a ucis un om al străzii (și care nu se știe dacă a fost accidental sau provocat), ieri un alt om al străzii a fost găsit mort în aceeași casă. Ucis de un alt om al străzii. După incendiul de acum câtva timp proprietarul casei a demolat o parte din anexele din spate și a adus piatră pentru a nivela. Restul imbolilului afectat de incendiu, de intemperii, cu acoperișul distrus a rămas acolo. Nu putea fi demolat fără autorizație. Și fiind zonă istorică este complicat de obținut așa ceva. În schimb, dacă natura își face treaba și distruge casa….

Nu există gard care să blocheze accesul oamenilor străzii. Nu există panouri pe fostele ferestre distruse. Oricine poate să intre și să stea acolo și să distrugă.

Problema este însă ce au făcut autoritățile în acești ani? Primăria Sibiu se agită să mărească impozitele de 5 ori la proprietarii de terenuri neîngrijite, adică pline de buruieni. Dar nu fac nimic în privința acestor investiții strategice ale unor oameni de afaceri sibieni: case cumpărate și lăsate să se distrugă. Poliția Locală Sibiu de câte ori a amendat proprietarul imobilului pentru că nu a îngrădit și blocat accesul oamenilor străzii? Asistența socială de câte ori a fost la locație să preia oamenii străzii în centre speciale de ajutor? Și lista instituțiile care puteau face ceva poate continua. Dar nu s-a vrut!

Pentru că de ani de zile trenează în Sibiu cutume privitor la oameni de neatins din oraș. Oameni care pot ridica blocuri prin parcuri sau lăsa ruine în centrul orașului ori dezvolta afaceri cu instituțiile statului. Oare câți oameni mai trebuie să moară pentru ca vreo instituție a statului să facă ceva?

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri