6.2 C
Sibiu
joi, 18 aprilie, 2024

REPLICĂ: Poliția Locală Sibiu a dat două amenzi, în 5 ani, proprietarilor imobilului unde au murit doi oameni ai străzii

Știri din Județ

Primăria Sibiu a oferit astăzi un drept la replică în urma editorialului „Casa blestemată sau indolența autorităților” referitor la implicarea autorităților în cazul imobilului în ruină de pe strada Magheru colț cu Constituției unde doi oameni ai străzii au murit în ultimii ani, unul în incendiu, altul ucis zilele trecute.

La întrebarea din editorial „Poliția Locală Sibiu de câte ori a amendat proprietarul imobilului pentru că nu a îngrădit și blocat accesul oamenilor străzii?” Primăria Sibiu a comunicat că s-au dat două amenzi în ultimii 5 ani proprietarilor, una în 2018 de 2500 lei și una în 2021 de 1500 lei pentru neîngrijirea proprietății.

Redăm comunicatul Primăriei Sibiu:

„Cu privire la imobilul de pe strada G-ral Magheru, nr. 47, precizăm că Poliția Locală a amendat în două rânduri proprietarii, singura cale legală de a interveni în astfel de cazuri. În 2018, proprietarii au fost amendați cu 2500 de lei, iar în 2021 au fost amendați cu 1500 de lei, pentru neîntreținerea proprietății. De altfel, urmare acestor acțiuni, unul dintre proprietari a solicitat un certificat de urbanism pentru zugrăveli pe laterala casei, acest act aflându-se încă în perioada de valabilitate. 

Menționăm, de asemenea, că la fel s-a procedat și se continuă în cazul mai multor proprietăți (terenuri, dar și clădiri) neîngrijite. De altfel, Primăria Sibiu a făcut un bilanț public al acestor acțiuni într-un comunicat de presă emis în noiembrie 2022: https://sibiu.ro/primaria/comunicat/10845. În acest comunicat am arătat și efectele acestor acțiuni, astfel că, afirmația  că Primăria Sibiu nu face nimic în acest sens este nedocumentată și neconformă cu realitatea.”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

SIBIU: Primăria bagă bani în stâlpi de informare