spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Sportiv și candidat la Primărie povestește despre copilăria în Casa Blestemată

Știri din Județ

Publicitate

Christian Hermann Hirsch este profesor de sport, dar și un sportiv și antrenor cu multe performanțe în artele marțiale. El a candidat în 2020 la Primăria Sibiu din partea Partidului Verde. Dar puțini știu că Hirsch a avut o copilărie și tinerețe grea, petrecută în Casa Blestemată din Sibiu. În urma editorialului publicat de SIBIU INDEPENDENT despre casa situată la intersecția străzilor Magheru și Constituției din Sibiu unde doi oameni ai străzi au murit în ultimii ani, Hirsch ne-a contactat pentru a ne da un mesaj pozitiv referitor la oamenii aflați în nevoie care pot reuși în viață, prin muncă și ambiție.

Casa blestemată sau „casa cu stafii” cum a fost denumită de curând prin presă și în care și-au pierdut viața recent doi oameni ai străzii a fost cândva și adăpostul meu. De fapt o anexă a unei locuințe care înainte a fost un coteț de porci. Din cauza situației materiale precare a familiei mele din perioada respectivă, părinții mei au transformat cum au putut acel coteț de porci într-o cameră de 10 mp în care am împărțit același pat 3 frați. Mi-am petrecut acolo anii de adolescență și primii ani de facultate mergând la cursuri cu răni la picioare din cauza faptului că nu avem bani de mâncare, de șosete nici că putea fi vorba.” ne-a spus Hirsch.

Casa vândută unui afacerist sibian pentru a face benzinărie

Hirsch ne-a spus că respectiva casă a fost vândută unui om de afaceri sibian care dorea inițial să facă o benzinărie acolo. „Casa tristeții, care era atunci pe numele unui unchi, a fost vândută împreună cu celelalte apartamente din curte unui om de afaceri din Sibiu care a avut intenția de a face acolo o benzinărie. Am înțeles că nu a primit autorizațiile necesare și totul a fost abandonat devenind adăpost pentru oamenii străzii.”

Hirsch: În viață orice este posibil dacă vrei si dacă muncești, poți să te ridici de oriunde și de nenumărate ori.

„Trăiam de pe o zi pe alta cu bani împrumutați de mama mea pentru pâine. De bani pentru cărți sau pentru xeroxarea cursurilor nu se putea pune problema, dar am reușit să termin facultatea la stat unde intrasem din fericire la buget. După terminarea studiilor în psihopedagogie m-am angajat ca profesor în învățământ și am putut să mă mut cu chirie într-un apartament decent. Restul familiei mele a luat calea străinătății în căutarea unui trai mai bun.” spune Hirsch.

„Eu am reușit: mi-am găsit liniștea, loculul, bunăstarea si fericirea alături de mica mea familie; am o soție minunată, care mi-a dăruit acum trei an un copil sănătos și energic. În urmă cu 6 ani mi-am împlinit un vis și am așezat Sibiul pe harta sportivă a lumii prin organizarea pentru prima dată în România a Campionatului Mondial de Karate Kyokushin unde au participat peste 40 de țări. De 10 ani sunt Președintele Federației de Karate Knockdown și Clicker, iar cu intenția de a schimba în bine viitorul tuturor, din 2019 sunt liderul Verziilor Sibiu asumându-mi în 2020 candidatura la Primărie cu rezultate peste partide parlamentare de la acea vreme. Viața poate sa fie o vesnică primăvară verde, totul depinde de fiecare dintre noi.” a declarat Christian Hermann Hirsch.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?