spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Un nou FOCAR de septicemie hemoragică virală la Cârțișoara. Păstrăvăria nu este autorizată sanitar

Știri din Județ

Publicitate

Ies la iveală noi și noi detalii despre păstrăvăriile neautorizate/ neînregistrate
sanitar veterinar de pe raza localității Cârțișoara. În urmă cu câteva zile, cu insistențe, Prefectura județului Sibiu a făcut publice rezultatele controalelor.


Ziarul Sibiu Independent a fost singura publicație din județul Sibiu ce a continuat și documentat subiectul focarului de la păstrăvăriei Laita. Anunțam încă de pe atunci, o multitudine de nereguli, dar și bazine ilegale în care erau crescuți păstrăvi iar apoi comercializați. Zeci de oameni au luat legătura cu noi și ne-au transmis faptul că anumiți oameni influenți din Cârțișoara dețin păstrăvării neautorizate sanitar, sub protecția autorităților locale. Întrebat de cele semnalate, primarul comunei Cârțișoara, domnul Vasilică Sorin Cîrțan, a declarat faptul că nu știe despre astfel de probleme. Acesta a fost contrazis însă, pe rețelele de socializare, imediat după aparița articolului nostru.

Am pus întrebări suplimentare la Prefectura județului Sibiu. „Prinse în cârlig” autoritățile sibiene trebuie să confirme și să aducă lămuriri periodice despre acest subiect. Mai ales că vorbim despre sănătatea publică, dar și despre pagube de zeci de tone de păstrăv. Astfel, pe raza localității Cârțișoara au fost depistate două locații în care se creșteau păstravi fără autorizație sanitar veterinar. Mai mult decât atât, la una dintre locații, analizele sunt pozitive la septicemie hemoragică virală.

Vom documenta în continuare acest subiect, imediat ce autoritățile vor furniza alte informații suplimentare.

„Au fost identificate 2 locații de creștere a păstrăvilor, neautorizate/ neînregistrate
sanitar veterinar, care aparțin unor persoane fizice, la aceste exploatații fiind
aplicate două sancțiuni contravenționale pentru achiziția de material piscicol fără
documente prevăzute de legislația în vigoare. Riscurile pentru populațiile de pești din zonă sunt considerabile, contagiozitatea bolii, precum și legăturile epidemiologice cu focarul primar, au condus la apariția unui focar secundar de Septicemie Hemoragică Virală( SHV), la bazinele uneia dintre cele două exploatații anterior menționate, învecinate Păstrăvăriei Laita. Focarul a fost confirmat în cursul zilei de azi.”
a transmis pentru Sibiu Indepenent, Prefectura județului Sibiu

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri