spot_img
22.9 C
Sibiu
sâmbătă, 25 mai, 2024
spot_img

PSD Sibiu: Se învârt Brătienii în mormânt! (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

Organizația Județeană PSD Sibiu a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:

Publicitate

Să-l citezi și să-l invoci pe I.C. Brătianu tu, PNL Sibiu – când toată conducerea filialei este alcătuită din oameni care nu au nicio legătură cu liberalismul și majoritatea a trecut prin 3-4 partide (PD, PLD, PDL etc) până când s-a oprit pentru moment în PNL și i-a alungat pe toți liberalii vechi din partid -, acest lucru “este grav, grav de tot”, cum spunea I.C. Brătianu.

PNL Sibiu a înțeles să dea replică la mesajul nostru, prin care am răspuns atacurilor venite la adresa PSD și în special a ministrului Alexandru Rafila, mințind că noi ne-am opune construirii unui spital județean la Sibiu.

Reamintim sibienilor că, începând cu 2019, noi am spus adevărul despre niște lucruri grave: că liderii PNL Sibiu s-au folosit de cel mai important obiectiv – construcția unui spital județean – în scop pur electoral. Sibienii știu că, în 2019, liberalii au pus niște pancarte pe Drumul Hoților în care anunțau că acolo va fi ridicat un spital județean. L-au adus și pe domnul Orban, să promită finanțarea care nu exista, pentru ca PNL să câștige alegerile. A urmat domnul Cîțu, care a venit să recite aceleași lozinci fără fond. Minciunile liderilor PNL Sibiu au continuat după vizitele la București, la premierul Nicolae Ciucă, susținând că acesta le-a promis că spitalul se va face 100% din fonduri PNRR, deși domnul Ciucă și domnul ministru Rafila (la care doamna Cîmpean a fost de două ori în audiență) le-au explicat că spitalul din Sibiu nu poate fi finanțat din cauza costurilor foarte mari, având în vedere obligația asumată în PNRR, de liberali (Guvernul Cîțu), de construire a 25 de unități spitalicești noi. Suma totală a PNRR era de 1,6 miliarde de euro, iar proiectul spitalului județean Sibiu costa aproximativ 520 de milioane de euro. După ce eșecul previzibil a fost anunțat, conducerea PNL Sibiu a pozat din nou în victimă și a mințit că domnul ministru Rafila are ceva cu sibienii și cu Sibiul, ignorând faptul că Hotărârea Guvernului nr. 1237/2022 – care stabilea criteriile de eligibilitate, în care proiectul spitalului din Sibiu nu s-a încadrat – este semnată de premierul Nicolae Ciucă, președintele PNL.

Nici conducerea Consiliului Judeţean, nici cea a PNL Sibiu nu au vrut să aibă o discuţie serioasă şi aplicată cu PSD și celelalte partide, pe o temă atât de importantă cum este construcţia unui spital judeţean. Noi am lansat din timp propuneri și soluții, inclusiv construcția unor clădiri noi în curtea spitalului (de genul celei private, Polisano), care ar fi costat mult mai puțin, iar proiectul s-ar fi încadrat în criteriile de eligibilitate pentru finanțarea prin PNRR.

Să minți sibienii, în comunicate de presă, că PSD s-a opus construcției unui spital județean nu are nicio legătură cu liberalismul, cu atât mai puțin cu I.C. Brătianu. Dar are legătură cu perioada PDL-ului, când economia fusese făcută praf, se tăiau pensii și salarii, iar cei care conduc acum PNL Sibiu le explicau românilor că li s-au tăiat veniturile pentru a le fi mai bine.

Am atras atenția conducerii Consiliului Judeţean că mai are la dispoziție o sursă de finanțare, că ar trebui să încerce o altă abordare și, eventual, să nu mai ia pe persoană fizică proiectul spitalului, ci să coaguleze toate partidele politice din Sibiu pentru a reuşi să realizăm acest obiectiv major: noul spital judeţean.

Îi asigurăm pe sibieni că PSD susține proiectul de realizare a unui spital județean nou pentru că sibienii merită să fie tratați într-o unitate spitalicească modernă și cadrele medicale trebuie să profeseze într-un spital cu dotări de ultimă generație!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Tunisian bătut la Sibiu. Autorii: trei sibieni!

Daniel Natea, aur la judo, la Jocurile IPA