18.1 C
Sibiu
joi, 28 martie, 2024

Noi detalii în cazul adolescentului german care a omorât o femeie crezând că este de etnie romă

Știri din Județ

Investigația publicată simultan în România și Germania de Ziarul Libertatea și publicația Der Spiegel (în traducere “Oglinda”) au dezvăluit noi detalii în cazul adolescentului german, în vârstă de 17 ani, aflat în Romania (Dumbrăveni) în plasament, care a ucis pe stradă, în plină zi, la Mediaș, o femeie de 74 de ani, crezând că este de etnie romă.

Citește și Principalul suspect, în crima de la Mediaș este un tânăr de 17 ani

Tânărul Luca locuia din 2016 la o familie din Dumbrăveni, județul Sibiu. Acesta a fost relocat în România, în plasament internațional, în parteneriat cu o firmă nemțească deși, cu puțin timp înainte de a fi trimis, băiatul a fost declarat a fi “un pericol cu grave probleme de sănătate mintală”, fiind închis, în ultimele luni, în clinicile de psihiatrie din vestul Germaniei.

Potrivit anchetatorilor, băiatul declarase că voia să adere la o organizație extremistă din străinătate, ai cărei reprezentanți i-ar fi cerut dovezi că este capabil să comită o crimă rasială. Acesta a filmat momentul în care a ucis o femeie de 74 de ani în luna aprilie a anului trecut, apoi a difuzat clipul pe grupuri extremiste de pe Telegram și Discord. Potrivit libertatea.ro tânărul a recunoscut fapta în fața procurorilor. Acesta riscă o sentință de 15 ani de închisoare și daune de 2,5 milioane de euro pentru părțile vătămate, doi băieți și un nepot al femeii ucise care vor fi suportate de familia unde Luca a fost dat în îngrijire, mama naturală sau statul german, în funcție de ce se va decide în instanță.

Copilul ăsta merita suport de la autorități pregătite, nicidecum trimis la liziera pădurii. De fapt, asta s-a întâmplat”, spune pentru Libertatea procurorul Remus Criste, de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu, care a investigat cazul.

Cum ajung o parte din copiii cu dificultăți ai Germaniei în plasament la familii din Romania CITEȘTE INVESTIGAȚIA COMPLETĂ AICI

Sursa foto: observator.ro
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri