4.1 C
Sibiu
marți, 19 martie, 2024

Maternitatea MedLife Polisano din Sibiu aniversează 10 ani de activitate, timp în care au fost aduși pe lume peste 6000 de bebeluși

Știri din Județ

Maternitatea MedLife Polisano, singurul centru privat de nașteri din Sibiu și unul dintre cele mai apreciate la nivel național, împlinește luna aceasta 10 de activitate, în acest interval fiind aduși pe lume 6250 de bebeluși. Viitoarele mămici aleg Maternitatea MedLife Polisano atât pentru expertiza echipei medicale, formată astăzi din circa 50 de medici și asistenți, cât și pentru grija și empatia cu care personalul medical și auxiliar completează experiența nașterii. De altfel, peste 500 de mămici au optat să nască în cadrul maternității private din Sibiu de două sau chiar de mai multe ori.

Aniversarea a fost marcată de echipa maternității în cadrul unui eveniment la care au participat medici, mămici, dar și viitori părinți. Invitați speciali la eveniment au fost Nicolle Stănese, care a povestit despre experiența nașterii în cadrul MedLife Polisano, Casiana Coțofană – health coach, Ștefania Sămărghițan – consultant în alăptare acreditat IBCLC, dar și un băiețel de nota 10, primul copil născut în maternitatea privată din Sibiu.

“Cei 10 ani de activitate ai Maternității MedLife Polisano înseamnă, de fapt, 10 ani de noi începuturi, de visuri împlinite și de speranță. În tot acest timp am dezvoltat o echipă implicată, dornică să pună la dispoziția viitoarelor mămici întreaga experiență profesională și tot sportul emoțional pentru a asigura nașterea în cele mai bune condiții. Le mulțumim mamelor care ne-au ales pentru acest moment important din viața lor, dar și întregului personal al maternității pentru grija acordată mămicilor și celor peste 6000 de copii aduși pe lume”, a declarat Ștefan Lungu, Manager MedLife Polisano Sibiu.

Avantajul unei maternități integrate într-un spital multidisciplinar: patalogii complexe, gestionate cu succes

Nașterea în Maternitatea MedLife Polisano este definită de expertiza medicală și de serviciile oferite la cele mai înalte standarde de calitate și siguranță. Pacientele au la dispoziție servicii medicale cu acces continuu și aparatură de ultimă generație în sălile de travaliu și de operații atât pe secțiile de obstetrică-ginecologie și neonatologie, cât și în departamentul ATI.

Având avantajul excelenței medicale în cadrul spitalului multidisciplinar MedLife Polisano, de-a lungul timpului au fost gestionate cu succes numeroase cazuri complexe, atât la femei însărcinate, cât și la nou-născuți. Printre ele se regăsesc gravide cu forme severe de trombofilie care au dezvoltat complicații tratate multidisciplinar, gravidă cu hernie de disc operată de echipa de neurochirurgie în timpul sarcinii, cu monitorizarea continuă a echipei de obstetrică, sau o gravidă cu stop cardiorespirator în timpul operației de cezariană, care a fost resuscitată cu succes.

Totodată, profesionalismul medicilor de top a avut un rol important în cazul copiilor născuți prematur sau al celor cu afecțiuni congenitale. Printre ei se numără și doi nou-născuți cu spina bifida, o anomalie congenitală a coloanei vertebrale, care au fost operați cu succes imediat după naștere.

Performanța medicală, completată de grija pentru mamă și copil

Dincolo de întreaga experiență profesională, personalul medical și auxiliar al maternității vine în sprijinul viitoarelor mămici cu toată grija, blândețea și dedicarea de care au nevoie pentru a transforma momentul nașterii în cea mai frumoasă experiență.  

Din 2015, Maternitatea MedLife Polisano deține titlul de “Maternitate prieten al copilului”, ca urmare a îndeplinirii criteriilor impuse de Organizația Mondială a Sănătății. Această certificare reflectă preocuparea continuă pentru asigurarea contactului skin-to-skin între mamă și nou-născut imediat după naștere, cunoscut sub conceptul de “Ora Magică“, promovarea alăptării și inițierea precoce a alăptării imediat după naștere.

De grija și empatia echipei MedLife Polisano au beneficiat și 4 refugiate ucrainene, care au născut în condiții de siguranță la sute de kilometri de casă. Printre ele se numără și Kateryna, care născut o fetiță perfect sănătoasă la nici două luni de la izbucnirea războiului, dar și o femeie din Ucraina care a adus pe lume cel de-al 14-lea copil al său.

Rezumând cei 10 ani de activitate, Maternitatea MedLife Polisano înseamnă:

– 6.250 bebeluși aduși pe lume cu grijă și empatie.

– 550 de mămici au avut două sau mai multe nașteri în cadrul maternității.

– 4 copii cu origini ucrainene, ale căror mame au fugit din calea războiului, s-au născut în ultimul an la MedLife Polisano.

– Zeci de cazuri cu patologii severe, atât la gravide, cât și la nou-născuți, rezolvate cu succes.

– O echipă dedicată formată astăzi din aproape 50 medici, asistenți și personal auxiliar.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri

Dotări noi la LIA Sibiu de la Rotary