5.1 C
Sibiu
joi, 18 aprilie, 2024

Misiune SECRETĂ de căutare în lacul Dumbrava a studentei Angelika Mauer

Știri din Județ

ACTUALIZARE: După o oră de la cererea informațiilor, IPJ SIBIU a adus lămuriri. (VEZI LA FINALUL ARTICOLULUI)


Dispariției studentei Angelika Maurer este cel mai mare mister al județului Sibiu. Al doilea însă, este comunicarea precară a instituțiilor cu presa.


La Sibiu, cernerea informațiilor de interes public se pare că se realizează după niște criterii greu de înțeles. Și nu e vina purtătorilor de cuvânt, ci a șefilor. Ei omit acțiuni ample la UPU SIBIU, „ascund” niște autospeciale de Poliție BMW sau omit să comunice probleme grave la anumite păstrăvării ilegale.

Să revenim! În cursul zilei de ieri, pe sistem secret, scafandrii ISU SIBIU au căutat-o pe Angelika Mauer pe fundul lacului Dumbrava. După ore bune de căutări, trupul acesteia nu a fost găsit. Conform informațiilor „culese vai, vai” și nu oficiale, la acțiune au participat trei scafandri, care au folosit inclusiv o cameră subacvatică.

După aproximativ 40 de minute de la solicitarea informațiilor, atât ISU cât și IPJ nu au transmis informații suplimentare, nici despre numărul scafandrilor, forțele din teren, etc. Cele două instituții nu au anunțat oficial mass-media, nici acțiunea, nici rezultatele ei.

IPJ SIBIU a transmis pe grupul oficial de mass-media următoarele lămuriri:

„În cursul zilei de ieri, 30 martie, polițiștii sibieni, cu sprijinul pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Sibiu, au continuat căutările în teren pentru găsirea Angelikăi Maurer. În zona lacului din Muzeul Astra, forțele din cadrul I.S.U. Sibiu, printre care 3 scafandri, cu ajutorul unei bărci pneumatice și a unei autospeciale de primă intervenție, au efectuat căutări atât la suprafața apei, cât și sub apă, rezultatul fiind însă unul negativ. Acțiunile polițiștilor continuă în vederea depistării de noi indicii și mijloace de probă ce pot lămuri situația tinerei căutate.” transmite IPJ SIBIU

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri