spot_img
3.2 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

Grădinița “Elefănțelul Curios” din Sibiu a reamenajat Centrul de Documentare și Informare cu ajutorul fondurile strânse la Maratonul Internațional Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Pe 31 martie 2023 Grădinița cu program prelungit Elefănțelul Curios Sibiu a finalizat proiectul „Elefănțelul Curios și dezvoltarea sustenabilă” printr-un eveniment de prezentare, urmat de ateliere pe grupe susținute de către doamnele educatoare, alături de preșcolari și invitați.

Grădinița cu program prelungit Elefănțelul Curios Sibiu a participat în anul 2022, prin Asociația „Elefănțelul Curios” Sibiu, pentru a doua oară la Maratonul Internațional Sibiu din dorința de a strânge fonduri pentru a promova educația sustenabilă în rândul preșcolarilor. Proiectul și-a depășit targetul propus de 20000 lei prin susținerea cadrelor didactice, părinților și prietenilor grădiniței.


Proiectul realizat constă în reamenajarea Centrului de Documentare și Informare al grădiniței pentru a promova dezvoltarea sustenabilă, cât și dotarea acestui spațiu cu materiale didactice, de la cărți pentru copii, cărți de specialitate pentru adulți, la o tablă inteligentă, interactivă.

„Asociația ”Elefănțelul curios” Sibiu s-a înființat acum zece ani din dorința părinților și a cadrelor didactice de a sprijini activitatea educațională. Prin acest proiect continuăm visul nostru de a oferi un viitor mai bun copiilor noștri, ne alăturăm ca și cetățeni proactivi comunității sibiene din care facem parte.”, spune director Olivia Ștefan

„Prin implementarea proiectului vrem să inițiem copiii în gândirea și educația pentru sustenabilitate într-o manieră interactivă combinând lectura, joaca, învățarea experiențială și gândirea sistemică.”, spune prof. Daniela Gaston

La eveniment au participat: reprezentantele Fundației Comunitare Sibiu, Angela Zaporojan și Gabriela Cuzepan, directoarea Grădiniței cu pp Elefănțelul Curios Sibiu, prof. Olivia Ștefan, reprezentantul Inspectoratului Școlar Județean Sibiu, inspector pentru învățământul preșcolar și special, prof. Delia Stoicescu, administratorul public al Județului Sibiu, Adrian Bibu, managerul Bibliotecii ASTRA, Răzvan Pop, consilierul local al Municipiului Sibiu și membru al Consiliului de administrație al grădiniței, Ionuț Ghișe, profesor metodist învățământ preșcolar cu predare în limba germană, Liliana Câmpean, managerul cauzei înscrise la Maratonul International Sibiu 2022, prof. Daniela Gaston, cadrele didactice ale grădiniței, cât și părinții preșcolarilor.

Designul Centrului de Documentare și Informare a fost proiectat și implementat de către Simona Beu, designer de interior, SB The Best Design SRL.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului