spot_img
10.9 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Presiuni pentru transferarea spitalelor CFR din țară. Cine ia pe cel din Sibiu?

Știri din Județ

Publicitate

În ultimele luni, la nivelul Guvernului, au fost presiuni uriașe pentru a transfera spitalele CFR din țară din subordinea Ministerului Transporturilor. Spitalul CFR din Sibiu este în plin proces de modernizare și dotare cu echipamente moderne. Un proiect de ordonanță de urgență a „scăpat” pe surse astăzi în presă.


SIBIU INDEPENDENT a relatat lunile trecute despre diferite discuții purtate de Ministerul Transporturilor cu Primăria Sibiu, Consiliul Județean, Universitatea Lucian Blaga și Ministerul de Interne pentru cedarea spitalului CFR din Sibiu. Ministerul de Interne a refuzat oferta. Universitatea Lucian Blaga s-a arătat interesată, dar doar în asociere cu alte centre universitare să preia spitalul. Primăria Sibiu nu are un spital municipal, fiind printre puținele din țară în această situație. Iar Consiliul Județean Sibiu are deja un Spital Județean și încă unul în fază de proiect.

În acest context, astăzi a apărut un proiect de ordonanță de urgență ce pare emis de Ministerul Transporturilor. În acesta se precizează că se transferă toate spitalele CFR din țară către UAT-uri și unul către Ministerul Apărării Naționale.

Ordonanța prevede că bugetul alocat Ministerului Transporturilor pentru aceste spitale se predă către UAT-urile care le preiau. De asemenea și patrimoniul, dar și răspunderea procesuală.

Cine este UAT-ul?

În cazul spitalului CFR din Sibiu, proiectul de ordonanță nu precizează numele UAT-ului. UAT înseamnă Unitate Administrativ Teritorială. În cazul de față, poate fi vorba de UAT Sibiu (orașul) sau UAT județul Sibiu. Faptul că în anexa proiectului de ordonanță numele UAT-urilor care preiau spitalele CFR din țară este lăsat cu puncte de suspensie rezultă că nu este încă stabilit cine va prelua spitalele.

În decembrie 2022, Daniela Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu anunța că a primit o nouă solicitare de la Secretariatul General al Guvernului de a prelua Spitalul CFR din Sibiu. Ea a propus atunci o serie de consultări cu liderii partidelor din Consiliul Județean Sibiu.

SIBIU INDEPENDENT prezintă proiectul de ordonanță de urgență care transferă spitalele CFR din țară către UAT-uri și Ministerul Apărării.

FOTO principal: Spitalul CFR Sibiu a inaugurat recent noua secție de Chirurgie complet modernizată și dotată.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda