spot_img
8.3 C
Sibiu
sâmbătă, 27 aprilie, 2024
spot_img

USR Sibiu: Mâncarea pacienților de la Spitalul Județean – insuficientă și întârziată (C.P)

Știri din Județ

Publicitate

Filiala Județeană USR Sibiu a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:


Consilierii județeni USR au primit în ultimile luni mai multe semnale  din partea sibienilor,  referitoare la serviciul de catering al Spitalului Județean Sibiu. 

Se constată că acest serviciu nu atinge standardele așteptate,  fiind reclamate aspecte legate de calitatea, cantitatea și promptitudinea livrării mâncării către pacienți, producând disconfort celor aflați în recuperare sau cu regim dietetic, precum diabeticii.  Este esențial ca autoritățile responsabile să acționeze urgent pentru a remedia situația și a asigura hrană adecvată  și la timp pacienților care au nevoie de îngrijiri medicale și de recuperare.

”Este de notorietate faptul că a furniza trei mese zilnice de calitate, la costul de 22 lei pe zi, reprezintă o sarcină foarte dificilă, poate chiar imposibilă. Această situație trebuie abordată rapid de  administrația Spitalului Județean, să efectueze o analiză serioasa a stării actuale și să ia în considerare revenirea la utilizarea bucătărie interne, pentru a îmbunătăți calitatea și promptitudinea serviciului de catering. Știm care sunt considerentele pentru care s-a apelat la soluția de catering, dar deja sunt mult prea multe plângeri care vizează calitatea serviciilor oferite și probabil ca o nouă preselecție de oferte ar duce la aceleași rezultate, din cauza sumelor mici alocate pentru rația de hrană”, a declarat consilierul județean Adrian Echert, Președinte Filială Locală USR Sibiu.

Acum un an, Spitalul Clinic Județean de Urgență Sibiu a încredințat unei firme din București contractul pentru prepararea și transportul porțiilor de mâncare necesare bolnavilor internați însă cu o simpla căutare pe internet firma pare să aibă probleme si în alte județe unde asigura aceste servicii .

USR SIBIU pe aceasta cale solicita public o transparentizare completă a documentelor referitoare la contractul încheiat între Spitalul Județean și furnizorul de servicii de catering dar și corespondența purtată între cele două instituții.. Este important sa subliniem faptul că serviciul de catering este unul de maximă importantă pentru sanatatea si siguranta alimentara a pacienților din întregul județ, motiv pentru care vom încerca sa semnalam de fiecare data cand ceva nu funcționează în parametrii optimi.

”Pentru a evita astfel de situații neplăcute care sunt cauzate în principal de bugete reduse, Consiliul Judetean ar trebui sa ia in considerare suplimentarea sumelor destinate hranei pacienților. În absența unei viziuni coerente asupra proiectului noului Spital Județean, alocarea unui buget suplimentar ar fi o soluție de bun simț și responsabilitate pentru sibienii care merită o masă decentă”, a mai declarat consilierul Adrian Echert.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului