21.4 C
Sibiu
miercuri, 12 iunie, 2024

Atenție în trafic! Recomandările polițiștilor rutieri pentru un trafic în siguranță

Știri din Județ

Având în vedere prognoza meteo, polițiștii rutieri le recomandă conducătorilor auto să nu pornească la drum dacă nu şi-au echipat corespunzător autovehiculele pentru circulaţia în condiţii de iarnă (anvelope specifice sezonului, lanţuri antiderapante, lopată, săculeţ cu nisip, rezervă de combustibil, sistem de climatizare-dezaburire funcţional etc.).


Păstrați în mers o distanţă de siguranţă mai mare faţă de vehiculele dinainte, nu acţionați brusc mecanismele de direcţie şi frânare şi utilizați cu precădere frâna de motor, mai ales pe sectoarele de drum cu carosabil alunecos.

Adaptați permanent viteza de rulare la condiţiile de drum şi trafic. Dacă partea carosabilă este umedă ori acoperită de polei, gheață, zăpadă sau mâzgă, trebuie să circulaţi cu o viteză care să permită oprirea în siguranţă, având în vedere că distanţa de frânare în astfel de condiţii este mult mai mare.

Folosiți luminile de întâlnire indiferent de categoria de drum pe care circulați sau distanța pe care o parcurgeți, mai ales în condiţii de vizibilitate redusă generată de precipitații.

Asiguraţi buna funcţionare a ştergătoarelor de parbriz şi folosiţi corespunzător instalaţia de ventilaţie – climatizare!

Nu conduceți dacă ați consumat alcool sau sunteți foarte obosiți! Oboseala la volan este la fel de nocivă ca și conducerea sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive. În astfel de condiții, crește considerabil riscul de a adormi în timp ce conduceți sau de a avea reacții întârziate în situații extreme.

 

Fiți prudenți și dați dovadă de responsabilitate! În trafic și nu numai!

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Francez dispărut din Sibiu. Îl caută Poliția!

Nandor Kuti a plecat de la BC CSU Sibiu

Bulgarul Ivanov a semnat cu FC Hermannstadst