spot_img
11.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

ADI ECO Sibiu: Cum păstrăm alimente pentru a reduce risipa alimentară

Știri din Județ

Publicitate

Asociația de dezvoltare intercomunitară (ADI) ECO Sibiu transmite următoarele recomandări:

Mai mult de jumătate din alimentele pe care le aruncăm fac parte din două categorii de produse:

  • pâine, produse de panificație și patiserie
  • legume și fructe

Alimentele păstrate necorespunzător se deteriorează rapid și ajung direct la groapa de gunoi, dacă le-am păstra în condiții potrivite acestea ar fi proaspete si bune pentru consum un timp mai îndelungat.

Depozitarea corectă împiedică alimentele să se infecteze cu germeni, să facă mucegai sau să-și schimbe gustul și ajută la prevenirea risipei alimentare.

Greșelile de depozitarea cel mai des întâlnite în gospodării sunt datorate faptului că hrana este depozitată într-un loc
greșit (de exemplu, merele la temperatura camerei).
Mâncarea poate fi păstrată în diferite locuri cum ar fi cămara, o încăpere uscată și răcoroasă sau în frigider.

Legumele, pâinea, carnea, peștele sau brânza pot fi congelate pentru câteva luni.

Nu toate fructele și legumele pot fi puse împreună:de exemplu merele, bananele, prunele și roșiile coapte emană un gaz astfel că alte legume și fructe din jurul lor se vor strica mai repede. Acestea trebuie păstrate separate de altele.

Pâinea și produsele de patiserie trebuie depozitate în cutia de pâine astfel încât să nu se usuce.

Cartofii , ceapa sau chiar uleiul necesită un loc uscat și întunecat (protejat de lumină). Fructele exotice, cum ar fi bananele, necesită un loc luminos și temperatura camerei.
Cămara sau pivnița, spațiile de depozitare uscată sunt potrivite pentru alimente uscate, cum ar fi produsele din cereale (făină, fulgi, grâu, cereale etc.),leguminoase uscate (fasole, linte etc.), paste, cafea, pudră de cacao, zahăr și ceai, miere, sirop, uleiuri, dulcețuri și conserve nedeschise.

De asemenea, fructele și legumele sensibile la frig, cum ar fi de ex. roșiile sunt depozitate într-o încăpere rece sau într-un loc răcoros (maximum + 18 ° C).

Acestea sunt doar câteva sfaturi de care puteți ține cont atunci când, o dată ajunși acasă de la cumpărături, unde este de preferat să mergem cu o listă făcută de acasă și fără să ne fie foame, ne pregătim să organizăm cumpărăturile în frigider sau cămară.

Cu siguranță, dacă suntem atenți la ce cantități cumpărăm, la termenul de expirare al produselor, la modul în care aranjăm produsele în funcție de cât de repede vor expira, la cantitățile de mâncare pe care o preparăm , la mărimea porților, atunci vom reduce cantitatea de mâncare care ajunge la groapa de gunoi.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda