19.1 C
Sibiu
sâmbătă, 27 iulie, 2024

Mediaș: Conferință despre efectele negative ale consumului de droguri în rândul tinerilor

Știri din Județ

Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu organizează la Mediaș un eveniment dedicat consumului de droguri și riscurile la care se expun tinerii.

Riscul expunerii la consumul de droguri pentru copiii și tinerii sibieni a crescut tot mai mult în ultimii ani. Asistăm la o transformare a traficului cu substanțe interzise într-o problemă severă a societății.

Publicitate

După succesul conferinței „Da vieții fără droguri”, organizată in luna ianuarie de Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sibiu cu sprijinul Autorității Teritoriale de Ordine Publică Sibiu, al Inspectoratului Școlar Județean Sibiu și al altor instituții cu rol în prevenirea și tratarea consumului de droguri, am decis să organizăm un eveniment similar în municipiul Mediaș, care să atragă atenția societății, în special a părinților și a persoanelor implicate în educația copiilor și in administrarea vieții publice a municipiului, asupra pericolului pe care îl reprezintă consumul de droguri în general și mai ales în rândul tinerilor.

Evenimentul va avea loc in data de 21 aprilie, ora 16.00, la Sala Traube din municipiul Mediaș.
Accesul in sala se face pe baza de înscriere (termenul limită pentru înscrieri este 19 aprilie). Vă rugăm să vă înscrieți aici: https://forms.gle/X9NzW4pXCTz8Qx3a9
Vor fi prezenți polițiști specializați din cadrul Inspectoratului de Poliție Judeţean Sibiu precum și specialiști din justiție, psihologi, medici, ONG- uri de profil, părinți și profesori.

Citește și Sibiu: O mamă a cărei fiică este dependentă de droguri: “Sunt la capătul puterilor, am încercat tot…”

Evenimentul are ca scop informarea părinților și a cadrelor didactice despre modul în care putem gestiona acest fenomen, precum și crearea unui cadru facil schimbului de informații cu specialiștii implicați în zona școlară și educațională, pentru a diminua cât mai mult consumul de droguri și substanțe cu efect psihoactiv în rândul tinerilor.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr l-a cedat pe Visic