spot_img
13.1 C
Sibiu
marți, 23 aprilie, 2024
spot_img

11 artiști sibieni prezintă ”buget zero și câțiva metri pătrați” – expoziție, discuții și ateliere

Știri din Județ

Publicitate

Între 20 și 30 aprilie, artiștii Casandra Vidrighin, Stefan Jammer, Adriana Chiruta, Anca Stătică, Sebastian Moldovan, Roxana Ionescu, Chris Balthes, Constantin Fîntînă, Iulian Bisericaru, Robert Simon, Alex Mirutziu și curatoarea Liviana Dan vă invită la expoziția ”buget zero și câțiva metri pătrați”, în vila de pe strada Dr. Ion Rațiu, nr. 2, din Sibiu.


Joi, 20 aprilie, de la ora 18:00 va avea loc o conferință de presă, urmată de la ora 20:00 de vernisajul expoziției ”buget zero și câțiva metri pătrați”. În perioada 21-30 aprilie vor avea loc mai multe evenimente conexe în timpul cărora pe lânga vizitarea expoziției, publicul va putea asista la întâlniri cu artiștii, artist talk-uri, ateliere, tururi ghidate și acte performative. Accesul e gratuit!

”Timpul în care ambiguitatea era tolerată a trecut. Înțelegerea critică și responsabilitatea individuală au devenit experimente radicale. Noi sentimente și o structură intelectuală transformă realitatea profundă într-o misiune extinsă, spirituală. Relația dintre artiști și locul unde trăiesc și lucrează devine un regim etic al imaginilor / un vârf de intensitate abstractă și de prezență socială. Discreția și candoarea pot fi plictisitoare. La limita criticismului tensiunile pot fi acute. Sintagma de creație ‘ca și cum ai zbura cu stelele’ a dispărut din contemporaneitate. Este tot mai prezent un ‘un mic cearcăn de modernitate’. Pe modelul acesta – arta are această consecvență și această implicare politică. În politică și în artă este important timpul real. Un vid de afectivitate poate eroda înțelegerea, poate genera indiferență și un timp înghețat. Un regim etic al imaginilor pe grila obsesie / speranță transformă locul unde ești în material de lucru. Istoria imaginilor, pentru Sibiu ‘imagini frumoase’ desigur, a dat mereu soluții pentru rezolvarea problemelor. Dar în ultimii ani cu o anumită aroganță, instrucțiunile teoretice despre imagine au uitat că arta este despre viață, că arta este despre artiști. Știe oare administrația culturală din Sibiu acest lucru? Se livrează mereu impresii, nu soluții… nu se poate, nu funcționează, nu sunt bani… Relaționat de context – conceptualul este mereu în suferință. Lipsa de deschidere față de arta contemporană aduce peste orașul ‘imaginilor frumoase’ o tristețe greu până și de imaginat. Adevărul este mai ciudat ca ficțiunea. În lumea artei puterea și controlul afectează percepția. Este o greșeală să crezi că această lume este democratică. Doar drepturile estetice rămân egale”, este textul oferit de curatoarea Liviana Dan.

Programul complet al evenimentelor în perioada 20-30 aprilie:

20.04.2023

ora 18:00 – Conferință de presă

ora 20:00 – Vin d’honneur

21.04.2023

ora 18:00 – ”Când ai buget zero, vremurile sunt foarte personale”, discuție moderată de Alex Mirutziu. Vor fi prezenți artiștii: Casandra Vidrighin, Stefan Jammer, Constantin Fîntînă, Iulian Bisericaru, Roxana Ionescu, Anca Statica, Adriana Chiruta, Robert Simon, Chris Balthes, Sebastian Moldovan și curatoarea Liviana Dan.

22.04.2023

ora 18:00 – Fitness for dreamers: atelier Adriana Chiruta

24.04.2023

ora 18:00 – Artă participativă: GENESIS | Roxana Ionescu, Anca Statica

25.04.2023

ora 18:00 – Artist talk: Cum se naște un concept artistic? | Roxana Ionescu, Iulian Bisericaru

26.04.2023

orele 12:00 – 16:00 – Tur ghidat cu elevii de la Liceul de Artă, Sibiu | Constantin Fîntînă

ora 18:00 – Când ai buget zero, vremurile sunt foarte personale. Discuție cu Roxana Ionescu și Alex Mirutziu

28.04.2023

orele 12:00 – 16:00 – Tur ghidat cu elevii de la Liceul de Artă, Sibiu | Constantin Fîntînă

ora 18:00 – 5 soluții performative de schimbare socială: atelier Adriana Chiruta 29.04.2023 ora 18:00 – Act performativ cu material auriu și efecte sonore | Casandra Vidrighin, Chris Balthes

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda