8.1 C
Sibiu
miercuri, 17 aprilie, 2024

„Ceata Junilor” a dus jiana și nunta hârtibăceană în Cipru

Știri din Județ

Timp de șapte zile, ritmuri tradiționale românești au răsunat în Cipru, grație Ansamblului folcloric „Ceata Junilor”. Proiectul Schimb intercultural al tinerilor din Sibiu și Cipru, acţiune cofinanţată de Consiliul Judeţean Sibiu, a facilitat promovarea județului și cooperarea a peste 50 de tineri artiști din cele două țări.

Colaborarea Ansamblului Folcloric „Ceata Junilor” cu Asociația „Achna Forest” din Cipru are o tradiție de 18 ani, concretizată prin schimburi de experiență între tineri artiști din cele două țări. Ca parte integrantă a acestui parteneriat a fost conceput proiectul Schimb intercultural al tinerilor din Sibiu și Cipru, prima etapă a acestuia derulându-se în Cipru, în perioada 14-21 aprilie 2023.

Sibienii au luat parte la ateliere pentru familiarizarea cu muzica și dansurile specifice patrimoniului cipriot, precum și la workshop-uri de management cultural, axate pe accesarea fondurilor europene. De asemenea, Ansamblul „Ceata Junilor” a susținut spectacole în localitățile Achna Forest și Vrisules, acestea fiind dedicate promovării patrimoniului traditional sibian prin obiceiuri de nuntă de pe Valea Hârtibaciului, cântece și jocuri populare specifice Mărginimii Sibiului și Văii Târnavelor.

În cadrul serii interculturale, „Ceata Junilor” a prezentat materiale de prezentare a județului Sibiu, produse gastronomice specifice zonei și a invitat gazdele cipriote să deprindă pași de jiană și învârtită.

Proiectul Schimb intercultural al tinerilor din Sibiu și Cipru este o acțiune cofinanțată de Consiliul Judeţean Sibiu prin Agenda pentru cultură și dezvoltarea comunității în Judeţul Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

SIBIU: Primăria bagă bani în stâlpi de informare