spot_img
7.4 C
Sibiu
luni, 29 aprilie, 2024
spot_img

A fost reabilitată Secţia de Dermatologie a Spitalului Județean Sibiu

Știri din Județ

Publicitate

Secţia de Dermatologie a celui mai mare spital public din judeţul Sibiu, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), a fost reabilitată şi aici urmează să fie mutat personalul şi să fie internaţi pacienţii, care vor fi spitalizaţi doar la parterul clădirii, care nu a fost prevăzută cu un lift, ci cu un „elevator pe mâna curentă”, a precizat, pentru AGERPRES, consilierul de comunicare al preşedintelui Consiliului Judeţean Sibiu, Thomas Roth.


„Clădirea Dermatologiei a fost reabilitată în cadrul unui contract de eficientizare termică, situaţie în care fondurile sunt alocate strict pentru acest tip de lucrări. Cu toate acestea, proiectantul a prevăzut un ‘elevator pe mâna curentă’, care va permite transportul persoanelor cu dizabilităţi locomotorii pe casa scărilor, facilitate inexistentă înainte de reabilitarea clădirii”, a explicat Thomas Roth.

La parterul clădirii sunt amenajate 4 saloane ce însumează 12 paturi, sala de tratamente, cabinete medicale, cât şi o baie pentru persoanele cu dizabilităţi, deci accesul acestei categorii de pacienţi este unul facil„, a mai spus Thomas Roth.

În opinia reprezentantului CJ Sibiu, „nu trebuie să pierdem din vedere nici faptul că la ‘Dermatologie’ ajung persoane cu afecţiuni ale pielii şi care nu presupun în mod obligatoriu transport cu targa, cărucioare sau paturi speciale.”

CJ Sibiu nu a putut preciza cu exactitate când vor fi internaţi pacienţii cu afecţiuni dermatologice în clădirea reabilitată.

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Sibiu este un spital în care s-a investit foarte mult în ultimii ani şi tocmai din cauza lucrărilor de reparaţii sau modernizare, aici au fost mutate unele secţii în clădiri care aparţineau altor secţii. Cel mai mare spital public din judeţul Sibiu este format din mai multe clădiri, majoritatea vechi, separate unele de celelalte, în care s-a investit în ultimii ani de către CJ Sibiu.

Sursa foto: Arhiva
Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă