5.1 C
Sibiu
vineri, 19 aprilie, 2024

Chirurg angajat de instanță la Spitalul Militar Sibiu

Știri din Județ

Ieri, Spitalul Militar Sibiu anunța scurt pe pagina de Facebook că urează „Bun venit” unui nou chirurg: dr. Daniel Claudiu Avram. Doar că angajarea acestuia a durat aproape un an și jumătate și a fost impusă de instanțele de judecată.


Dr. Daniel Claudiu Avram lucra deja în Sibiu la Spitalul CFR. A absolvit Facultatea de medicină la Cluj și a dorit să profeseze în chirurgie generală la Spitalul Militar din Sibiu. Era anul 2021, când în august Spitalul Militar Sibiu a anunțat concurs pentru postul de chirurg general. Cum era și medic primar, dr. Daniel Claudiu Avram s-a înscris la concurs. Și a câștigat.

Dar se pare că succesul său nu a fost pe placul conducerii Spitalului Militar Sibiu. Comandantul spitalului a emis Ordinul de Zi pe Unitate nr. 220/12.11.2021 prin care se prevedea, printre altele, invalidarea concursului pentru ocuparea funcției de medic specialist, specialitatea chirurgie generală la secția chirurgie generală desfășurat în perioada 04-06.10.2021.

Medicul sibian nu a fost de acord cu decizia conducerii și a contestat decizia. Dar a fost refuzat. Așa că a apelat la instanță. Procesul s-a judecat în primă fază la Tribunalul Sibiu, unde în 8 iulie 2022, judecătorii au decis că medicul sibian trebuie angajat la Spitalul Militar Sibiu, în urma concursului câștigat. Instanța a anulat toate deciziile comandantului Spitalului și adresele ce au urmat.

Spitalul Militar Sibiu a contestat cu recurs decizia la Curtea de Apel Alba Iulia. Dar a pierdut și aici în 3 aprilie 2023. Judecătorii din Alba au respins recursul și au menținut decizia judecătorilor de la Tribunalul Sibiu. Odată comunicată decizia Spitalului Militar Sibiu, instituția a fost obligată să îl angajeze pe medicul Daniel Claudiu Avram pe postul de medic specialist, specialitatea chirurgie generală la secția chirurgie generală, pe perioadă nedeterminată.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri