spot_img
8 C
Sibiu
joi, 25 aprilie, 2024
spot_img

Reciclarea din vacanța de vară

Știri din Județ

Publicitate

Înainte de concediul sau vacanta de vara, ne îngrijim mai mult că de obicei – încercam să slăbim, ne cumpăram haine noi, trecem pe la coafor… doar trebuie să „ieșim” bine în poze și să facem impresie pe plaja. Mai sunt însă și alte secrete care te pot face să „arați” bine și, mai ales, să te simți bine. Iată câteva recomandări „eco” pentru o vacanta reușită:


Dacă pleci pentru mai multe zile, scoate toate aparatele electrice din priza, lasă centrala electrica la minimum (sau închide-o de tot), închide apa. Vei avea o surpriza plăcuta la factura lunii următoare…Ia cu tine câteva pungi pentru gunoi.

După ce te-ai bucurat de un picnic grozav într-o poieniță, și-n urma ta trebuie să rămână doar iarba și flori. Strânge frumos toate deșeurile, mai ales cele care nu sunt biodegradabile, că să le arunci numai la un coș de gunoi.

Dacă, din păcate, ți s-a stricat vreun aparat electric (mobil, aparat foto, uscător de par, mp3 sau alte electronice pe care le ai cu tine), în niciun caz nu-l lasă în camera de hotel sau nu-l arunca la gunoi. Păstrează-l până când găsești un punct de colectare sau până te întorci acasă și te poți debarasa de el în mod responsabil.

Te-ai cazat la hotel? Aplica aceleași reguli de conduita pentru mediu că acasă. Chiar daca nu plătești tu factura la apa și electricitate, aceste resurse sunt, și aici, la fel de prețioase că oriunde altundeva. Nu lasă TV sau aerul condiționat să meargă atunci când ești plecat din camera, economisește apa, închide lumina cu grija. Chiar ai nevoie de prosoape noi în fiecare zi? Gândește-te puțin – asta înseamnă nu doar o risipa de apa, ci și o cantitate inutila de detergenți deversați în natură.

Citește mai mult AICI

Articol susținut de Asociaţia de Dezvoltare Intercomunitară (A.D.I.) Eco Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Muzeul ASTRA trece la programul de vară

Cum să tratezi eficient arsurile solare?