spot_img
15.7 C
Sibiu
duminică, 28 aprilie, 2024
spot_img

Deputat AUR Sibiu: O forță suveranistă poate câștiga următoarele alegeri

Știri din Județ

Publicitate

Deputatul AUR Sibiu, Sebastian Suciu a prezentat programul fe guvernare AUR pentru alegerile din 2024, când partidul speră să ajungă la Guvernarea țării. Alături de Suciu a făcut o prezentare despre sistemul de educație profesorul Constantin Dincă, actual purtător de cuvânt al Inspectoratului Școlar Sibiu. Redăm mai jos discursul trimis de deputatul AUR:

Astăzi s-a lansat programul guvernamental AUR

AUR, după cum bine știți, este singura forță parlamentară de partea românilor. Am arătat în mai multe rânduri că suntem alături de români, că ne-am luptat cu toții pentru a ne putea păstra copiii acasă, pentru a ne păstra bucățiile naturale în beneficiul românilor. Trăim o perioadă în care românii nu mai cred în Guvern. Tocmai de asta, în anul 2024 va trebui să vină la guvernare.

România are nevoie de astăzi de o schimbare radicală a politicii românești, la fel cum s-a întâmplat și în Italia și în alte state europene. O forță suveranistă poate câștiga următoarele alegeri. Probabil o să vă întrebați cum vom face noi schimbarea în 2024. Am avut foarte multe de învățat în pe parcursul ultimilor 2,5 ani de când AUR este în Parlament.

Pe parcursul ultimelor luni am avut niște discuții cu diferiți experți din domenii cheie pentru a dezvolta România. Dintre acestea, vreau să vă prezint o parte din din ele. Eficientizăm administrarea publică și valorifică îmbogățirile naturale. Vom implementa o măsură votată de toți românii, aceea de a reducere numărului de parlamentari la 300. Așa au votat românii și așa va trebui să fie.

Guvern eficient

Vrem să creăm un guvern suplu și eficient, cu maxim 12 ministere și maxim 50 de secretari de stat. În momentul de față sunt 200 de secretari de stat care nu fac absolut nimic decât mută niște hârtii dintr-o parte în alta. Nicio localitate nu va avea primărie în România dacă nu va avea cel puțin 5000 de locuitori. AUR propune ca în locul primăriilor să se mențină un birou informatizat de lucru cu cetățenii. Asta în contextul în care localitatea o să aibă minim 1000 de locuitori.

Nu ne deranjează angajații de la stat și profesioniștii, cum s-a tot vehiculat în spațiul public că vine AUR la guvernare și dă afară bugetarii, ba din contră, trebuie să-i încurajăm. Avem nevoie de o ierarhie a competențelor la nivelul statului român.

AUR va înființa un program național în cadrul căruia vor fi prelucrate primar, secundar și terțiar bogățiile naturale. Resursa financiară produsă de fiecare bogăție în parte va fi evidențiată public zi de zi, ca parte a Fondului Suveran de investiții, după modelul Norvegiei.

AUR propune și va face simplificarea fiscalității

În planul economic și social AUR propune și vom face o simplificare a fiscalității. Trebuie să rămână mai mulți bani la dispoziția firmelor românești și a salariaților români. Pentru companiile cu o cifră de afaceri mai mică de 5 milioane de euro stabilim un impozit pe cifra de afaceri de 2% iar pentru cele care au un venit mai mare de 5 milioane de euro se va aplica un impozit pe profit de 16% pentru cei care nu sunt corecți cu poporul și care nu își declară profiturile în România se va institui o taxă de 1% din cifra de afaceri, iar societățile comerciale cu o cifră de afaceri mai mare de 50 milioane de euro vor plăti anual impozit pe profit de 16%. Vrem să extindem activitatea CEC în afara țării, acolo unde există comunități românești puternice. Vom asigura finanțări nerambursabile, parțial sau total, de la bugetul de stat.

Vrem să reducem drastic taxele, contribuțiile la sistemul de pensii, asigurări sociale și de sănătate până la nivelul maxim cumulat de 25% din salariul angajatului pentru primii 5.000 lei din salariul brut. Nu vom renunța la moneda națională, moneda fizică. Vrem să o menținem în continuare, să lăsăm până la urmă la latitudinea fiecărui cetățean dacă vrea să folosească bani lichizi sau card.

Prioritate medicina de intervenție

Nu există un viitor fără o sănătate bine pusă la punct și vrem să oferim o prioritate medicinii de prevenție, care a fost cu totul și cu totul lăsată de deoparte. Vrem să creem mai multe dispensare la sate. Vrem să oferim medicului de familie un rol extins, astfel încât să rezolve repede cazurile importante care nu necesită internare, degrevând astfel medicii specialiști. Vrem să acordăm o atenție specială diagnosticului timpuriu. Ne vom îngriji să oferim o alimentație sănătoasă pentru o viață sănătoasă.

La capitolul infrastructură și dotări, vrem să renovăm și să construim, acolo unde este cazul, policlinici, undeva la în zonele unde sunt aproximativ, să zic așa, 25.000 de de locuitori să existe și o o policlinică. Vrem să reducem timpul de așteptare pentru urgență la cel mult 10 min. Vrem să înnoim întreg parcul auto al ambulanțelor și un lucru extrem de important vom muta unitățile de primiri urgențe din subordinea DSU, care este controlată de Raed Arafat, în subordinea Ministerului Sănătății.

Săptămâna istorică în școli

Învățământul trebuie să fie unul prioritar pentru stat, pentru că veghează la viitorul națiunii. Vrem să reducem sarcinile birocratice de pe profesori pentru a permite profesorilor să se concentreze pe activitățile didactice, iar corelarea sistemului de învățământ vrem să fie una cu corelarea, adică să îl corelăm cu piața muncii. Vrem să organizăm săptămâna istorică în cadrul școlilor.

Toți elevii trebuie să găsească resurse de mândrie națională să, să organizăm excursii și tabere pe obiective istorice. Ne propunem să investim masiv în cercetarea istorică, așa că vreau să aveți încredere în noi. O să vă transmitem în detaliu și puteți și dvs. să accesați toate informațiile din programul nostru de guvernare.

Discursul profesorului Constantin Dincă legat de Legile Educației:

Legeile Educației au trecut de Camera Deputaților, vor ajunge în Senat, cameră decizională. Din păcate, multe din problemele ridicate înainte de votarea acestor legi au rămas. Admiterea în clasa a 9-a se va face în două moduri. Rămâne ideea că trebuie să promovezi un examen ca să mai dai un alt examen.

Aici vorbesc despre a acele locuri care pot fi ocupate prin examen, la dorința consiliilor de administrație ale liceelor. De asemenea, a mai rămas câteva autopici. Spre exemplu, în lege se menționează că la grupa mică numărul de copii care trebuie să existe sunt medie șapte, dar nu mai mult de nouă. Gândiți-vă că în prezent grupa micăare de obicei între 15 și 20 de copii. Asta înseamnă creare de noi grupe, creare de noi posturi, creare de noi grădinițe. Cel puțin la nivelul municipiului Sibiu, la ora actuală nu s-a mai construit nicio grădiniță de extrem de mult timp.

De asemenea, în zona bacalaureatului, geografia a fost eliminată de la profilele tehnologice, de la turism, de la protecția mediului, de la servicii, acest lucru determinând, ca să spunem așa, efect de gumeran viitoarele planuri-cadru unde aceste ore de geografie vor putea fi eliminate fără niciun fel de probleme la clasele terminale.

Făcând o estimare la acestui fapt, cel puțin la geografie, la nivelul județului Sibiu un post din nouă posturi va dispărea. Asta înseamnă consemnând undeva la 10 cadre didactice care își vor pierde locul de muncă, își vor pierde postul și urmând ca ei să se recalifice sau, efectiv, să caute în altă parte de lucru. Îmi pare foarte rău că au trecut în acest mod. Repercursiunile se vor vedea începând cu perioada de peste 4 ani când se va aplica în crescendo la nivel de liceu, acest această lege.

Sper ca totuși, dacă se va ajunge ca AUR să ajungă la guvernare, să fie amendată și repusă legea pe pilonii principali, cu interesul principal, clar, către elev.

VIDEO:

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

Victorie la șapte goluri pentru Măgura Cisnădie

EDITORIAL: Asfaltări electorale fără viziune

Cisnădia are o Policlinică nouă, modernă