spot_img
11.8 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Medici veterinari din județul Sibiu premiați

Știri din Județ

Publicitate

Colegiul Medicilor Veterinari din județul Sibiu alături de Direcția Sanitar Veterinară (DSVSA) au organizat astăzi Ziua Medicului Veterinar la Hotel Împăratul Romanilor. Cu acest prilej au fost premiați cei mai activi medici veterinari din județ în anul precedent.


„Vă mulțumesc pentru implicarea în spiritul acestei profesii. În special în vremurile pe care le trăim. Vă doresc La mulți ani!” le-a urat celor prezenți Colegiului Medicilor Veterinari Sibiu, dr. Marius Badea. La eveniment au participat 90 de medici veterinari in județ, din cei 204 înregistrați în județ.

Dr. Pențea alături de Dr. Badea

La ora actuală din cei 204 medici veterinari în evidenţa Colegiul Medicilor Veterinari, Filiala judeţului Sibiu 40 profesează în sectorul de stat, 41 sunt titulari de cabinete medicale veterinare individuale sau în cadrul unor societăți comerciale de profil, 46 de medici sunt proprietari de unităţi medicale veterinare private (cabinete de asistență și farmacii) şi 77 sunt angajaţi în unităţi medicale, unităţi economice sau în învăţământ.

Dr. Ioan Pențea (80 ani), secretarul Colegiului Medicilor, un medic cu peste 50 de ani de activitate în domeniu, a fost, din nou, sufletul evenimentului. El le-a mulțumit celor prezenți pentru dăruirea arătată profesiei și le-a urat ani de muncă, măcar atâția ca ai dânsului. „Medicul veterinar este cel care apără sănătatea publică. Pentru asta trebuie să milităm și să ne impunem în fața tuturor. Pentru a ne atinge acest scop trebuie să fim uniți și încrezători în forțele noastre” a spus dr. Pențea Ioan.

Dr. Nicolae Mândru (84 ani) alături de Dr. Marius Badea

Alături de medicii în activitate au fost și medici veterinari pensionari. Printre ei, cel mai în vârstă, dr. Nicolae Mândru, care la 84 de ani a demonstrat mai tinerilor colegi de breaslă că vârsta este doar un număr.

Medicii veterinari premiați

Cei mai activi medici veterinari, din diferite ramuri de activitate, au fost premiați cu diplome și statuete. Lista câștigătorilor anului 2022: dr. Dăian Simona, dr. Ihora Petru, dr. Nandrea Gheorghe, dr. Roman Gabriel, dr. Lăstun Iulian, dr. Bălășoiu Georgiana, dr. Olariu Andrei, dr. Tomuța Alexandru, dr. Cioancă Nicoleta, dr. Bungeanu Silviu, dr. Ciopei Daniel, dr. Cîndea Ioan, dr. Oniga Constantin.

Discursul uneori acid al dr. Țichindelean Șerban

După decernarea diplomenlor de către dr. Marius Badea, președintele Colegiului Medicilor Veterinari, fostul director al DSVSA Sibiu, dr. Șerban Țichindelean a dorit să ia cuvântul. Cu un discurs pregătit anterior, căruia i-a dat citire celor prezenți, dr. Țichindelean a punctat acid relația cu unii colegi din DSVSA Sibiu. „Știu că au reușit unii dintre voi, vreau să cred puțini, o imagine de om rău, excesiv de autoritat, cu ambiții și orgolii personale, om frustrat, mai mult mi s-au dat și anumite porecle, nume pe care nu vreau să le reproduc acum aici” a spus dr. Țichindelean.

Conflictul de la conducerea DSVSA Sibiu trenează din anul 2021. Atunci dr. Țichindelean a fost pensionat forțat. Apoi acesta a acționat instituția în judecată și a fost repus pe funcție până la finalizarea procesului. La începutul lunii aprilie 2023 instanța a decis că dr. Țichindelean nu mai poate fi director DSVSA. Dr. Cristian Popa a condus o perioadă instituția, apoi iar Țichindelean și acum o conduce dr. Fodor Vasile, care a mai condus anterior.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

ACS Mediaș va întâlni liderul clasamentului

Floriile, sărbătoarea Regelui care vine…