spot_img
7.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

USR Sibiu atac la Daniela Cîmpean: Doamna președinte sfidează cadrele medicale din spital

Știri din Județ

Publicitate

Ruxandra Cibu Deaconu, președinta USR județ Sibiu alături de Adrian Echert, președintele USR municipiul Sibiu au lansar astăzi un atac dur la adresa Danielei Cîmpean, președinta Consiliului Județean Sibiu pe tema spitalului județean.


Ruxandra Cibu Deaconu: „Daniela Cîmpean, la sfârșitul săptămânii trecute a lansat noi proceduri medicale în cadrul Spitalului Județean Sibiu. Ne-a frapat faptul că această realizare a fost anunțată de la sediul PNL Sibiu și nu din cadrul Spitalului, cum era normal, nefiind, în mod evident, o realizare a PNL Sibiu. Prin declarațiile sale, doamna președinte sfidează cadrele medicale din spital, iar noi ne întrebăm, în calitate de cetățeni unde erau specialiștii care ar fi trebuit să vorbească despre munca lor. S-a văzut că terminologia medicală nu este în vocabularul doamnei președinte, lucru firesc de altfel, dânsa având o altă pregătire profesională.”

Adrian Echert: „Am făcut o solicitare încă din ședința Consiliului Județean care a avut loc la sfârșitul lunii trecute. Am făcut o verbală în cadrul ședinței, dar am trimis și în scris a doua zi. Sunt trei puncte acolo la care am primit totuși un răspuns la finalul săptămânii trecute, însă cumva, ca de obicei, răspunsurile de la autoritățile publice și în cazul ăsta și de la spital sunt cumva făcute să ne spună cât mai puține, dacă se poate. Punctual, am întrebat care era la momentul respectiv stadiul problemei cu mâncarea din spital care de luni de zile ajungea foarte târziu și incompletă. Între timp am primit răspunsul, după ce s-a dat oficial noua repararea acestei probleme. Întreb oare ce s-ar fi întâmplat dacă nu întrebam nimic de această speță, dacă nu ne interesa, dacă colega noastră din consiliul de administrație de la spital nu întreba constant ce se întâmplă?

Altă întrebarea este legată de externalizarea laboratorului de analize. Erau mai multe zvonuri pe care noi am vrut să le elucidăm dacă sunt sau nu adevărate. Între timp, răspunsul ne-a spus că s-a luat în calcul externalizarea, dar nu se va face pentru perioada următoare.

Al treilea punct pe care noi l-am atins și am întrebat a fost legat de concursul de asistent general generalist, unde s-au semnalat câteva probleme. Am solicitat metodologia și unde s-a publicat aceasta, lucru care nu ni s-a comunicat prin răspunsul spitalului.”

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri