spot_img
7.2 C
Sibiu
vineri, 26 aprilie, 2024
spot_img

Bibu anunță că noul Ambulatoriu al Psihiatriei va fi gata la vară. Urmează echipamente noi de 2 milioane de lei

Știri din Județ

Publicitate

Administratorul public al județului Sibiu, Adrian Bibu, afirmă că nouă clădire (1.312,50 mp ) a Ambulatoriului de specialitate al Spitalului de Psihiatrie „Dr. Gheorghe Preda” va fi gata în vara, în prezent gradul de realizare fiind de 55%. Au fost ridicate deja toate cele 3 etaje ale clădirii, a fost montat acoperișul , iar pereții exteriori izolați, tencuiți și cu elementele de tâmplărie instalate.

În perioada următoare vor fi executate restul de lucrări, constând în compartimentări, montaj instalații electrice, sanitare, termice și de ventilație.

Investiția include 9 cabinete medicale pentru specialitățile psihiatrie, neurologie, endocrinologie și interne , 5 cabinete pentru psihologie și imagistică , un laborator de analize cu două camere de recoltare, 3 săli de tratament, 2 vestiare pentru personal, o sală de ședință, 3 săli de așteptare (câte una pe fiecare nivel), 2 oficii de registratură , lift pentru transport persoane. În plus, Ambulatoriul va beneficia și de echipamente performanțe: analizor pentru detecția prezenței drogurilor în organism și analizoare pentru biochimie, microbiologie, sediment urină, nivel VHS din sânge. Dotările de laborator vor include un incubator de culturi bacteriene, centrifugă, autoclav și frigidere.

În sprijinul activităților de investigații imagistice, vor fi achiziționate câte un ecograf Doppler, electroencefalograf, electromiograf și holter EKG.

„Am promovat această investiție în folosul pacienților și al personalului medical, întrucât activitatea din Ambulatoriu se desfășoară într-un spațiu insuficient ca suprafață și dotări, într-o clădire veche ce necesită lucrări de reabilitare. Am certitudinea că investiția va fi încheiată în vara acestui an și că sistemul județean de sănătate va putea oferi pacienților servicii de nivel european, într-o nouă locație cu suprafețe generoase, echipată cu aparatură de ultimă generație”, afirmă Adrian Bibu.

Până în prezent au fost alocați 7,61 milioane lei pentru execuția lucrărilor de construire, 2 milioane lei pentru achiziționarea de echipamente medicale și 200 mii lei pentru studii și avize de specialitate. Potrivit Consiliului Județean Sibiu inițierea procedurilor pentru achiziția de echipamente va avea loc în perioada imediat următoare.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri