12.4 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Pui de urs pe străzile Sibiului. Sunt semnalate tot mai multe cazuri

Știri din Județ

S-au înmulțit considerabil cazurile în care sunt semnalate, la Sibiu, prezențe nocturne din partea urșilor. Cel mai adesea, aceștia vin în căutarea hranei și se fac rapid nevăzuți. În această dimineață, în jurul orei 04:00, a fost sesizată prezența unui urs în zona Calea Cisnădiei.


Un echipaj din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Sibiu s-a deplasat imediat la locul indicat, pentru asigurarea măsurilor de protecție. De asemenea, au fost informați reprezentanții Primăriei Municipiului Sibiu, iar la fața locului s-a constituit echipa de intervenție, astfel cum este prevăzut în ORDONANȚA DE URGENȚĂ nr. 81 din 21 iulie 2021- privind aprobarea metodelor de intervenție imediată pentru prevenirea și combaterea atacurilor exemplarelor de urs brun asupra persoanelor și bunurilor acestora, în intravilanul localităților, precum și pentru modificarea și completarea unor acte normative.

De asemenea, în această situație, au fost informați și reprezentanții Primăriilor Cisnădie și Șelimbăr.

În urma verificărilor și acțiunilor desfășurate de forțele de ordine, respectiv folosirea semnalelor acustice și luminoase, ursul nu a fost găsit în aria extinsă de căutare.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri