spot_img
8.1 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

Șelimbărul aniversează 700 de ani de la prima atestare documentară

Știri din Județ

Publicitate

O scrisoare din 16 mai 1323 este prima atestare documentară a localității Șelimbăr. Astăzi se împlinesc 700 de ani de când numele Schellenberg, în limba germană, „Dealul Clopotelor”, apare scris într-un document păstrat până în zilele noastre.



În scrisoarea din 1323,, scrisă în Cisnădie, se vorbește despre comitele Nicolae, fiul comitelui Conrad de Tălmaciu, care primește din partea socrilor jumătate din moara din Cristian și șapte iugăre de viță de vie.
Martori ai acestei înțelegeri sunt, printre alții, și două persoane de încredere, Henczon și Henning, care locuiau în Schellenberg, Șelimbărul de astăzi.


După 700 de ani, Șelimbărul este a treia putere economică din județ, cu o cifră de afaceri care depășește astăzi 830 milioane euro. Este localitatea unde s-a deschis primul mall din județ și una din comunitățile cu cea mai importantă creștere a populației din regiune.


Dacă în 2011 Șelimbăr număra 7.000 de locuitori, astăzi 18.000 de oameni îi spun comunei, „acasă”. O creștere de peste 150% a numărului de locuitori reprezintă un indicator al succesului dezvoltării periurbane, dar și o imensă responsabilitate față de calitatea vieții.


Fie că vorbim despre digitalizarea administrației publice, în folosul cetățenilor, despre amenajarea pădurii Șopa, ca zonă recreațională, despre investițiile rutiere sau cele în școli și grădinițe, la Șelimbăr facem eforturi constante să transformăm cei 700 de ani de istorie într-o perspectivă de viață câștigătoare pentru noile generații.
În următoarea perioadă administrația locală va organiza o serie de evenimente dedicate împlinirii a 700 de ani de la prima atestare a comunei.


„La mulți ani”, Șelimbăr! Și la mulți ani acestei comunități puternice, care scrie istoria comunei mai departe, ca o poveste de succes.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

CSC Șelimbăr va juca miercuri cu FK Csikszereda