7.9 C
Sibiu
vineri, 29 martie, 2024

Laura Barac (PSD Sibiu): Cu ce preț se realizează, de fapt, modernizarea Aeroportului Sibiu și cine își asumă cu adevărat răspunderea unei asemenea îndatorări publice? (C.P)

Știri din Județ

Laura Barac, consilier județean PSD Sibiu și președinte al Organizației Municipale PSD Sibiu a transmis către mass-media următorul comunicat de presă:


Ședința extraordinară de ieri a Consiliului Județean Sibiu, pe tema suplimentării sumelor alocate modernizării Aeroportului Internațional Sibiu, a fost prilej pentru un nou abuz de putere din partea PNL Sibiu. Daniela Cîmpean, președinte al Consiliului Județean, s-a eschivat de la a oferi lămuriri în chestiunea aflată pe ordinea de zi, plecând în concediu. Nu este prima dată când domnia sa recurge la o asemenea tactică. Lasă pe seama consilierilor județeni PNL asumarea și votarea proiectelor pe care le-a inițiat, dispunând astfel de folosirea banilor publici într-un mod netransparent.

„Ca în batjocură, chiar înaintea ședinței de plen, am fost chemați să participăm, în comisiile de specialitate, la dezbateri cărora nu li s-au alocat mai mult de zece minute. PNL Sibiu și-a dorit să treacă în viteză și cu orice preț acest proiect. Majorarea cu 18,5 procente a costurilor de modernizare a aeroportului nu a fost justificată convingător. În acest sens, noi am cerut în comisie și în plen lămuriri despre necesitatea unei asemenea majorări, în condițiile în care evoluția indicelui de cost anunțată de Institutul Național de Statistică este de 13,99%!”, a declarat Laura Barac, consilier județean și președinte al Organizației Municipale PSD Sibiu.

Nu este prima dată, în ultimele luni, când PNL Sibiu propune și aprobă majorarea costurilor pentru acest proiect de modernizare. Asemenea majorări nu se pot justifica prin eventualele scumpiri, întrucât sumele avansate depășesc cu mai multe milioane de euro valoarea reală stabilită prin indicii de ajustare a prețurilor. 

„Suntem profund îngrijorați de aceste metode lipsite de transparență, mai ales când vorbim de folosirea banilor publici și a fondurilor europene. În contextul în care Aeroportul Internațional Sibiu este într-un declin puternic, în ce privește cursele și operatorii aerieni, am întrebat conducerea Consiliului Județean cum va putea rambursa Aeroportul creditul uriaș de peste 9 milioane de euro, necesar pentru cofinanțarea proiectului. Are județul Sibiu resursele necesare pentru a acoperi aceste costuri, în cazul în care Aeroportul nu va putea suporta gradul ridicat de îndatorare? Unde va găsi Aeroportul resursele financiare, în condițiile unui trafic de pasageri diminuat semnificativ în raport cu anii trecuți? Sau nu cumva construim pe bani europeni și pe bani publici, ca mai apoi să vindem aeroportul unui investitor strategic? Aceasta să fie, de fapt, intenția ascunsă a conducerii PNL de la Consiliul Județean Sibiu?”, explică Laura Barac, consilier județean PSD Sibiu și președinte al Organizației Municipale PSD Sibiu.

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Ultimele Știri