spot_img
15.2 C
Sibiu
miercuri, 24 aprilie, 2024
spot_img

4 grătare ideale pentru grădina ta (P)

Știri din Județ

Publicitate

Un gratar este acel element care nu ar trebui sa lipseasca din nicio curte sau gradina. Asta pentru ca iti ofera prilejul de a gati mese sanatoase si de a petrece mai multe momente speciale impreuna cu cei dragi, la aer curat.


Totusi, odata ce te-ai hotarat sa-ti cumperi noul gratar pentru spatiul exterior, ar trebui sa stii ca exista o varietate de tipuri disponibile pe piata, fiecare avand propriile caracteristici si beneficii. Iata 4 dintre cele mai adorate de pasionatii de gratare si cum se deosebeste unul de celalalt. 

1. Gratarul cu gaz

Gratarele cu gaz sunt foarte populare datorita usurintei la utilizare si a vitezei cu care se incalzesc. Acestea sunt alimentate cu butelii de gaz si au diferite caracteristici, cum ar fi butoane de control a temperaturii si arzatoare multiple ce permit o gatire uniforma a alimentelor. Gratarele cu gaz sunt, de asemenea, usor de curatat si pot fi utilizate indiferent de conditiile meteorologice. 

Asadar, daca nu esti pasionat de “a face focul” inainte de un gratar si iti place, mai degraba, sa gatesti rapid si cat mai curat, un gratar pe gaz va fi alegerea ideala pentru tine.

2. Gratarul cu carbuni

Dupa cele pe lemne, gratarele cu carbune sunt printre cele mai vechi tipuri, avantajul lor fiind faptul ca ofera o experienta autentica de gatit! Acestea functioneaza prin arderea carbunelui si dau mancarii un gust si o aroma de fum, iubita de multi dintre pasionatii de gratare. 

Ca pret, un gratar Weber sau alte modele pe carbuni se situeaza in categoria gratarelor accesibile, fiind ceva mai ieftine decat cele cu gaz si pot fi utilizate in orice spatiu exterior, atata timp cat sunt asezate intr-un loc sigur, departe de materiale inflamabile. Totusi, acestea pot fi mai greu de curatat si au nevoie de mai multa preparare inainte sa pui carnea pe grilaj.

3. Gratarul electric

Gratarele electrice optiunea perfecta daca nu dispui de un spatiu mare in curte sau pe terasa si nu vrei sa folosesti combustibili traditionali. Acestea sunt alimentate de curentul electric si pot fi utilizate in orice spatiu inchis sau deschis, atata timp cat exista o priza la care sa le conectezi. 

Unul dintre avantajele de baza ale unui gratar electric profesional este ca se poate amplasa si curata cu usurinta, odata ce-ai terminat de gatit. Cu toate acestea, alimentele pot avea un gust putin diferit decat cel pe care-l dau gratarele ce folosesc combustibil clasici (precum carbunele si lemnul). 

4. Gratarul pe peleti 

Un alt tip de gratar care a castigat popularitate in ultimii ani este cel cu peleti. Gratarele pe peleti utilizeaza combustibil din peleti de lemn pentru a incalzi gratarul si a crea fum si arome. Acestea sunt usor de utilizat, au butoane de control pentru temperatura, la fel ca cele pe gaz. 

Gratarele pe peleti pot fi ceva mai scumpe decat cele traditionale, dar ofera o experienta de gatit mai ingrijita si sunt mai ecologice decat cele cu carbune sau pe gaz, deoarece utilizeaza combustibil din surse regenerabile si emana mai putin fum si cenusa. 

In cazul in care vrei sa gatesti la un nivel si mai avansat, poti alege un cuptor de gradina. Cu ajutorul acestuia vei putea prepara pizza, paine sau alte preparate sanatoase chiar la tine acasa! 

 

Atunci cand alegi un gratar pentru curtea ta, primul lucru pe care trebuie sa-l iei in calcul este tipul de combustibil si dimensiunile. Asa cum ai vazut in articolul acesta, exista 4 tipuri de gratare preferate de majoritatea celor care gatesc in aer liber – cele pe carbune, gaz, peleti si cele electrice. Daca vrei sa gatesti rapid si curat, un gratar pe gaz sau electric va fi ideal pentru tine. Daca, in schimb, preferi acea experienta autentica de gratar, alege un model pe carbune sau lemn! 

Publicitate

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele Știri

LOAMNEȘ: Investiții masive în școli

Rășinariul are capelă mortuară la standarde